Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, nr 874. Towaroznawstwo

Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, nr 874. Towaroznawstwo

1 opinia

Praca zbiorowa

Format:

ibuk

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

18,90

cena zawiera podatek VAT

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 19,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

Zeszyt naukowy zawiera 11 artykułów o różnej tematyce badawczej dotyczącej żywności. Poruszono następujące ogólne zagadnienia: składniki kosztów wdrożenia i certyfikacji systemu zarządzania jakością w małych i średnich przedsiębiorstwach branży spożywczej; znakowanie produktów spożywczych informacją o wartości odżywczej; wykorzystanie promieniowania jonizującego do utrwalania żywności; oczekiwania konsumentów dotyczące opakowań a realizacja ich potrzeb społeczno-ekonomicznych; modelowanie zmian parametrów jakościowych produktów spożywczych w układzie: produkt-opakowanie-otoczenie.


Przedstawiono także wyniki badań dotyczące wybranych grup żywności. Scharakteryzowano oleje roślinne pod względem ich profilu kwasowego, ze szczególnym uwzględnieniem kwasów tłuszczowych omega-3, oraz oceniono poziom wiedzy o ich działaniu zdrowotnym, a także przedstawiono wpływ ogrzewania mikrofalowego na zmiany oksydacyjne wybranych olejów roślinnych. Przebadano produkty zbożowe pod kątem zawartości pestycydów chloroorganicznych jako wyznacznika jakości zdrowotnej tych produktów, przedstawiono również możliwości regeneracji adsorpcyjnej zużytej frytury za pomocą handlowego krzemianu magnezu oraz określono przeżywalność bakterii probiotycznych w biojogutrach.


Rok wydania2011
Liczba stron176
WydawcaWydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

INNE EBOOKI AUTORA


PayPo - Promocja!

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Bronisław Buczek, Regeneracja adsorpcyjna zużytej frytury za pomocą handlowego krzemianu magnezu    5
  Michał Halagarda, Zofia Cichoń, Znakowanie produktów spożywczych informacją o wartości odżywczej    19
  Piotr Kafel, Tadeusz Sikora, Składniki kosztów wdrożenia i certyfikacji systemu zarządzania jakością w małych i średnich przedsiębiorstwach branży spożywczej    37
  Zofia Kolek, Wykorzystanie promieniowania jonizującego do utrwalania żywności    45
  Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka, Charakterystyka profilu kwasowego olejów roślinnych bogatych w polinienasycone kwasy tłuszczowe    59
  Wanda Kudełka, The Impact of Selected Factors on the Survival Rate of Probiotic Bacteria in Natural Bio-yoghurts Made from Cow’s Milk    79
  Małgorzata Lisińska-Kuśnierz, Oczekiwania konsumentów dotyczące opakowań a realizacja ich potrzeb społeczno-ekonomicznych    89
  Małgorzata Miśniakiewicz, Pozostałości pestycydów chloroorganicznych jako wyznacznik jakości zdrowotnej produktów zbożowych    101
  Lidia Ostasz, Wpływ ogrzewania mikrofalowego o mocy 400 W na zmiany oksydacyjne wybranych olejów rafinowanych    125
  Lidia Ostasz, Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka, Charakterystyka kwasów tłuszczowych omega-3 oraz ocena poziomu wiedzy o ich działaniu zdrowotnym    139
  Marzena Ucherek, Modelowanie zmian parametrów jakościowych produktów spożywczych w układzie produkt–opakowanie–otoczenie    163
RozwińZwiń
Informacja o cookies
Strona ibuk.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych.
Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach.
Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia