Żywienie w chorobach serca

Żywienie w chorobach serca

1 opinia

Format:

ibuk

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

6,15

Wypożycz na 24h i opłać sms-em

24,50

cena zawiera podatek VAT

ZAPŁAĆ SMS-EM

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 19,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy krwi. A my?
My przodujemy w statystyce umieralności na choroby krążenia i nowotwory.
Każdy moment jest dobry, aby podjąć decyzję, że chcemy żyć zdrowiej, a więc dłużej! A na to jest jedna rada: zmienić radykalnie sposób żywienia. I nie chodzi tu wcale o to, aby się głodzić i męczyć wymyślnymi dietami. Po prostu trzeba jeść inaczej. W tej książce dajemy wam gotową "receptę".


Liczba stron224
WydawcaPZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN-13978-83-200-4499-7
Numer wydania2
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyRavelo Sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

   Przedmowa    5
  Część ogólna    9
  Zapotrzebowanie energetyczne    9
  Składniki pokarmowe    10
    Białka    10
    Tłuszcze    11
    Węglowodany    14
    Witaminy    15
    Składniki mineralne    16
    Równowaga kwasowo-zasadowa    18
    Woda    18
  Zdrowotna ocena jakości produktów spożywczych    19
  Profilaktyka i leczenie dietetyczne w niektórych chorobach układu krążenia    27
    Żywienie w miażdżycy    27
    Żywienie w okresie po zawale mięśnia sercowego    34
    Żywienie w nadciśnieniu tętniczym    37
  Ważniejsze produkty spożywcze zapobiegające chorobom układu krążenia    41
  Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw    52
  Zasady racjonalnego żywienia    58
  Przykłady tygodniowych jadłospisów    61
  Część szczegółowa    67
  Napoje    67
  Chleb domowy    73
  Dodatki do pieczywa    79
  Zupy    83
  Dodatki do zup    97
  Potrawy z mięsa cielęcego, wołowego, drobiu i ryb    99
    Potrawy z mięsa cielęcego    101
    Potrawy z mięsa wołowego    106
    Potrawy z drobiu    108
    Potrawy z ryb    112
    Potrawy z niewielka˛ ilością mięsa i ryb    116
    Potrawy jarskie    135
    Potrawy z warzyw i ziemniaków    165
    Surówki    170
    Sałatki    177
    Warzywa gotowane    185
    Potrawy z ziemniaków    188
  Sosy    191
    Sosy zimne    193
    Sosy gorące    196
    Sosy do potraw słodkich    200
  Desery i wypieki domowe    202
  Piśmiennictwo    217
  Skorowidz potraw    219
RozwińZwiń
W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia