FILTROWANIE

KATEGORIE

FORMAT

pokaż >

WYDAWNICTWO

pokaż >

CENA

pokaż >

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Znaleziono: 38 pozycji

Przeglądaj:

Sortuj według:
Wyświetl:

Postęp techniczny i technologiczny w zakresie metod i przyrządów pomiarowych jest ostatnio bardzo duży. Przyrządy analogowe pozostają nadal w powszechnym użyciu, bo mają wiele zalet. Intensywnie rozwijana jest jednak oferta przyrządów... więcej >

W monografii przedstawiono rzeźbę terenu oraz uwarunkowania geologiczno-morfologiczne, zwracając uwagę szczególnie na czwartorzędowe utwory macierzyste gleb w poszczególnych mezoregionach. Stanowią one bowiem bardzo ważny czynnik... więcej >

The XXXth International Conference Research for Furniture Industry was held with the cooperation of Poznan University of Life Sciences-Faculty of Wood Technology, Department of Furniture Design and Gazi University-Technology Faculty, Wood Products... więcej >

Koza, obok owcy, jest najdawniej udomowionym zwierzęciem gospodarskim na świecie i do dziś w wielu regionach ma duże znaczenie gospodarcze. Dowodem na to jest wielkość populacji tego gatunku, szacowana na ponad 1 mld. Różnorodność ras i... więcej >

Podręcznik akademicki Fitopatologia leśna wybitnego uczonego prof. dr. Karola Mańki (1915–2003), który ukazał się w 1960 r. nakładem Państwowego Wydawnictwa Rolniczego i Leśnego (PWRiL), był pierwszym tego typu opracowaniem w historii... więcej >

Wśród badaczy zajmujących się sytuacją ekonomiczno-finansową gospodarstw rolnych nie ma jednoznacznego podejścia do badania bezpieczeństwa finansowego i stabilności finansowej gospodarstw rolnych. Pojęcia te są trudne do zdefiniowania,... więcej >

W opracowaniu podjęto temat uprawy owsa i dotyczących jej problemów związanych z niekorzystnym zjawiskiem niedoboru wody w glebie i racjonalnym wykorzystaniem azotu. W Analizie oddziaływania… autorka skupiła się na ocenie uprawy różnych... więcej >

„Cywilizacja jest zwycięstwem miasta”, które obecnie staje się podstawowym siedliskiem życia człowieka (O. Spengler, Zmierzch Zachodu). Wielu ceni zalety miasta, ale równocześnie tęskni za inaczej zorganizowaną przestrzenią.... więcej >

Both, traditional and innovative food are essential elements of nowadays consumers' menus. Regardless of the food processing techniques used, consumer preferences remain individual. The goal of food technology and food analysis is to monitor, on the... więcej >

Odzwierciedleniem aktualnych trendów – z perspektywy teoretycznej, metodycznej i praktycznej – są podejmowane zagadnienia badawcze zaprezentowane w kolejnych rozdziałach. Należą do nich: tematyka związana z analizą aktywności... więcej >

Th e first Staphylinidae species described, named and classified in the 10th edition of “Systema Naturae” by Carl Linné (Linnaeus) was Staphylinus hirtus, i.e. presently Emus hirtus (Linnaeus, 1758). Along with 18 other species, classified by... więcej >

W celu poznania czynników kształtujących czasowe trendy i dynamikę procesów zmian w zalesionych glebach porolnych autorzy niniejszego opracowania prowadzili wieloletnie (2009–2019), ciągłe badania na stałych powierzchniach obserwacyjnych,... więcej >

Znaleziono: 38 pozycji

Przeglądaj:

Sortuj według:
Wyświetl:
Informacja o cookies
Strona ibuk.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych.
Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach.
Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia