Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

1 opinia

Wydawca:

Vital

Format:

epub, mobi, pdf

RODZAJ DOSTĘPU

35,52  44,40

Format: epub, mobi, pdf

Cena początkowa: 44,40 zł (-20%)

Najniższa cena z 30 dni: 28,86 zł  


35,52

w tym VAT

Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie choroby wywołuje Cola Light i aspartam. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci. Książka zawiera też szczegółową listę chemicznych dodatków, wraz z produktami i skutkami dla organizmu. Od teraz będziesz wiedział jak uniknąć chemii w jedzeniu.


Rok wydania2021
Liczba stron356
KategoriaPoradniki
WydawcaVital
ISBN-13978-83-8168-962-5
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

  

Szybsze starzenie się

  

Drapanie w gardle

  

Gorzka prawda

  

Resztki zębów w buzi

  

Masło dla ubogich

  

Tajemny składnik

  

Chemia w pożywieniu może zagrażać naszemu zdrowiu

  

Załączniki

RozwińZwiń