Gotowanie na parze

Encyklopedia zdrowia

1 opinia

Format:

pdf

RODZAJ DOSTĘPU

2,00

Format: pdf

Cena początkowa:

Najniższa cena z 30 dni: 2,00 zł  


2,00

w tym VAT

Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze (zasady gotowania na parze, opis sprzętu, stosowanie przypraw i ziół), reguł zdrowego odżywiania w dolegliwościach układu pokarmowego, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery (przy każdym daniu podano czas przygotowania i liczbę porcji). Przykładowe przepisy: zupa z zielonego groszku, knedle drożdżowe z owocami, brokuły z migdałami, warzywa z kaszą kuskus, łosoś w sosie pomidorowym, flądra w ziołach, wieprzowina z kalafiorem, klopsy ziołowe, zabaglione.


Rok wydania2011
Liczba stron36
KategoriaPoradniki
WydawcaLITERAT HENRYK PŁONCZYŃSKI
ISBN-13978-83-7774-437-6
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Wstęp    1
  Dolegliwości układu pokarmowego    2
  Wymioty i nudności    2
  Zgaga    2
  Zaparcia    3
  Wzdęcia    4
  Biegunka    4
  Niestrawność    5
  Sprzęt do gotowania na parze    6
  Koszyk lub sitko    6
  Parowar    7
  Szybkowar    7
  Zasady gotowania na parze    8
  Stosowanie przypraw i ziół    10
  Przepisy    12
  Zupa z zielonego groszku    12
  Zupa pomidorowa    13
  Knedle drożdżowe z owocami    14
  Kluski na parze    15
  Talerz warzyw    16
  Ziemniaki z twarogiem    17
  Brokuły z migdałami    18
  Pomidory faszerowane kaszą    19
  Warzywa z kaszą kuskus    20
  Tofu z warzywami    21
  Roladki rybne    22
  Łosoś w sosie pomidorowym    23
  Halibut z cukinią i marchewką    24
  Flądra w ziołach    25
  Kurczak w płatkach migdałowych    26
  Indyk z marchewką i groszkiem    27
  Wieprzowina z kalafiorem    28
  Klopsy ziołowe    29
  Zabaglione    30
  Krem czekoladowy    31
  Zasady zdrowego odżywiania    32
RozwińZwiń