POLECAMY
Redakcja:
Format:
pdf, ibuk
Ze względu na – z jednej strony – powszechność i niezwykłą żywotność tematu kulinariów tak w języku, jak i w kulturze, ale też potrzebę jego aktualizacji, z drugiej zaś – na zauważalne braki w prowadzonych badaniach, głównie w zakresie kwestii szczegółowych, dotyczących kulinariów, raz jeszcze w niniejszym, dziewiątym już, tomie z cyklu Miasto – przestrzeń zróżnicowana językowo, kulturowo i społecznie pt. Kulinaria w językowo-kulturowym obrazie miasta i wsi podjęto tę tematykę, w sposób oczywisty i naturalny wpisującą się w przestrzeń zarówno miasta, jak i wsi. Prezentowany tom w jakimś stopniu rewiduje, ale i kontynuuje, dotychczasowe ustalenia dotyczące kulinariów, przynosi nowe spojrzenie na zagadnienia już znane, wypełnia lukę w prowadzonych dotąd badaniach.
Rok wydania | 2024 |
---|---|
Liczba stron | 294 |
Kategoria | Językoznawstwo |
Wydawca | Wydawnictwo Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy |
ISBN-13 | 978-83-8018-603-3 |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje