INNE EBOOKI AUTORA
Dodanie jednej porcji ryb tygodniowo do jadłospisu zmniejsza ryzyko śmiertelności bez względu na jej przyczynę o 3%. Jednak, by w pełni skorzystać z wartości odżywczych ryb, potrzebna jest wiedza. A tej dostarcza niniejsza książka. Dowiesz się z niej, które gatunki ryb są najwartościowszym źródłem kwasów omega-3, a które zawierają najwięcej witaminy D. Jednocześnie poznasz optymalne sposoby ich przyrządzania. Włączając przepisy na ryby do swojego codziennego menu, ustabilizujesz poziom cholesterolu i wyeliminujesz stany zapalne, zyskując w ten sposób skuteczną dietę przeciwzapalną, która sprawdzi się choćby w prewencji chorób układu krążenia. Jakie ryby jeść, by zmniejszyć ryzyko chorób cywilizacyjnych.
Rok wydania | 2023 |
---|---|
Liczba stron | 188 |
Kategoria | Poradniki |
Wydawca | Vital |
ISBN-13 | 978-83-8272-487-5 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Spis treści
Słowem wstępu, czyli o tym, dlaczego i dzięki komu powstała ta książka | |
Rola diety w zachowaniu optymalnego zdrowia | |
Ryby w diecie człowieka | |
Wartość odżywcza ryb | |
Ryby a zdrowie – dlaczego warto włączyć ryby do codziennej diety? | |
Ryby w kuchni | |
Ryby a zdrowie – praktyczny poradnik, czym kierować się, wybierając ryby do spożycia | |
Ryby i owoce morza wybieraj z korzyścią dla zdrowia i środowiska | |
Ryby w kuchni – praktyczny poradnik | |
Najważniejsze informacje – czyli co warto zapamiętać po przeczytaniu tej książki? | |
Bibliografia | |
Materiały dodatkowe | |
O Autorce | |