Emocje a jedzenie

-20%

Emocje a jedzenie

1 opinia

Redakcja:

Agata Szulc

Format:

epub, mobi, pdf

RODZAJ DOSTĘPU

79,20  99,00

Format: epub, mobi, pdf

Cena początkowa: 99,00 zł (-20%)

Najniższa cena z 30 dni: 79,20 zł  


79,20

w tym VAT

Emocje a jedzenie to ważna i wypełniająca lukę na rynku wydawniczym książka pod redakcją prof. Agaty Szulc, prezes elekt Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego i kierownik Kliniki Psychiatrycznej Wydziału Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Monografia bardzo przystępnie omawia mechanizmy i struktury organizmu biorące udział w regulowaniu emocji i apetytu, a także zaburzenia odżywiania wraz z innymi trudnościami psychicznymi i ich skutkami dla organizmu. Ponadto szeroko przedstawia profesjonalne metody interwencji w kryzysie psychicznym mogące zapobiegać rozwojowi zaburzeń odżywiania, w tym otyłości.
Odbiorcami książki mogą być nie tylko pracownicy służby zdrowia, ale także studenci kierunków medycznych i społecznych oraz osoby, które zawodowo lub osobiście stykają się z następstwami zaburzeń odżywiania.
Opisana w monografii niezwykła interakcja między tym, co jemy, a tym, co czujemy, może być szczególnie interesująca w dzisiejszych trudnych, postpandemicznych czasach.


Rok wydania2022
Liczba stron156
KategoriaPsychiatria
WydawcaOficyna Wydawnicza Medical Education sp. z o.o.
ISBN-13978-83-6689-289-7
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ciekawe propozycje