AKTUALNE PROBLEMY BADAWCZE NAUKI BIOMEDYCZNE I TECHNICZNE tom 1

AKTUALNE PROBLEMY BADAWCZE NAUKI BIOMEDYCZNE I TECHNICZNE tom 1

1 opinia

Wydawca:

FNCE

Format:

pdf, ibuk

DODAJ DO ABONAMENTU

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

29,20  40,00

Format: pdf

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

Cena początkowa: 40,00 zł (-27%)

Najniższa cena z 30 dni: 29,20 zł  


29,20

w tym VAT

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 24,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

Oddajemy w Państwa ręce publikację, która jest wynikiem interdyscyplinarnej debaty
nad pytaniem w jaki sposób pandemia COVID-19 wpłynęła na innowacyjne rozwiązania różnych sfer aktywności człowieka. Książka jest zbiorem artykułów uczestników
51. Międzynarodowego Seminarium Kół Naukowych „Seminarium innowacyjnych
rozwiązań w dobie pandemii”, które odbyło się na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie w dniach 15-16 września 2022 r. a w którym udział wzięli autorzy
z całego kraju (m.in. z ośrodków naukowych w Gdyni, Gdańsku, Bydgoszczy, Szczecinie, Wrocławiu, Warszawie czy Olsztynie). Autorzy przedstawili w ramach 11 różnych
sekcji tematycznych, obejmujących niemal wszystkie dyscypliny naukowe, wyniki swoich badań, prowadzonych w ramach studenckich kół naukowych. Tylko najlepsze z 237
zgłoszeń znalazły swoje odzwierciedlenie w tej publikacji.
W perspektywie zachodzących zmian, wymuszonych pandemią Covid 19, uczestnicy Konferencji postanowili zająć się różnymi aspektami zmian w rozumieniu praw
i obowiązków człowieka czy zmieniającą się gospodarką. Wśród wielu zagadnień były
też pytania o to, jaki wpływ mają zmiany na przyszłe pokolenia.
Problematyka Konferencji spotkała się z ogromnym zainteresowaniem. Uwidoczniło
się to zarówno w liczbie uczestników tegorocznego wydarzenia jak i w różnorodności
i wielowątkowości przygotowanych tekstów. Mamy nadzieję, że publikacja ta wychodzi naprzeciw Państwa oczekiwaniom


Rok wydania2022
Liczba stron678
KategoriaZdrowie publiczne
WydawcaFNCE
ISBN-13978-83-67372-53-4
Numer wydania1
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ebook dostępny na rozdziały

AKTUALNE PROBLEMY BADAWCZE NAUKI BIOMEDYCZNE I TECHNICZNE tom 1

  1. AKTYWNOŚĆ PEROKSYDAZOWA I ZAWARTOŚĆ GLUTATIONU PO NARAŻENIU LARW MĄCZNIKA MŁYNARKA NA ZEARALENON I DEOKSYNIWALENOL »
  2. AKTYWNOŚĆ TRANSFERAZY GLUTATIONOWEJ (GST) I STĘŻENIE DIALDEHYDU MALONOWEGO (MDA) U LARW MĄCZNIKA MŁYNARKA NARAŻONEGO NA WPŁYW ZWIĄZKÓW GLINU »
  3. ANALIZA WARTOŚCI CECH TUCZNYCH I RZEŹNYCH ŚWIŃ HYBRYDOWYCH DANBRED »
  4. ANALIZA WYKREOWANYCH TRENDÓW GASTRONOMICZNYCH WŚRÓD STUDENTÓW UWM PODCZAS PANDEMII COVID-19 »
  5. ANALIZA WŁAŚCIWOŚCI FIZYKOCHEMICZNYCH I SENSORYCZNYCH SERA GOUDA KRÓTKO I DŁUGO DOJRZEWAJĄCEGO »
  6. ASCARIDIOZA U RAROGA STEPOWEGO (FALCO CHERRUG) – OPIS PRZYPADKU »
  7. BADANIE WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWPADACZKOWYCH ZWIĄZKÓW KUMARYNOWYCH Z UŻYCIEM DANIO PRĘGOWANEGO (DANIO RERIO) JAKO ORGANIZMU MODELOWEGO »
  8. BEHAWIOR I REAKCJE STRESOWE PREZENTOWANE PRZEZ PSY PODCZAS SPACERÓW W ODNIESIENIU DO ZACHOWANIA ICH OPIEKUNÓW »
  9. BORELIOZA I KLESZCZOWE ZAPALENIE MÓZGU – EPIDEMIOLOGIA W POLSCE W LATACH 2016–2020 »
  10. CHARAKTERYSTYKA DOSTĘPNYCH NA RYNKU HERBATEK OWOCOWYCH »
  11. DETEKCJA WIRUSA EPSTEIN-BARR U MIESZKAŃCÓW SZCZECINA »
  12. GRZYBY TOKSYNOTWÓRCZE ZASIEDLAJĄCE CEBULĘ CZOSNKU »
  13. INFEKCJE A ZABURZENIA PSYCHICZNE »
  14. MARNOWANIE ŻYWNOŚCI – SKALA PROBLEMU I METODY ZAPOBIEGANIA »
  15. METODYKA PROCESU PROJEKTOWANIA KOLEKTORA DOLOTOWEGO DO SILNIKA SPALINOWEGO POJAZDU KLASY FORMULA STUDENT »
  16. MODYFIKACJA PŁYTY KRAWĘDZIOWEJ, W CELU POPRAWY EFEKTYWNOŚCI PRZEDNIEGO SKRZYDŁA AUTA TYPU FORMULA STUDENT »
  17. MOŻLIWOŚCI MODYFIKOWANIA WARTOŚCI ODŻYWCZEJ PIECZYWA ŻYTNIEGO »
  18. MYCOPLASMA CANIS JAKO PRZYCZYNA ZAMARCIA CIĄŻY U SUKI – OPIS PRZYPADKU »
  19. NICIENIE CAMALLANUS SPP. U RYB AKWARIOWYCH, ZNACZENIE DIAGNOSTYKI W OGRANICZANIU INWAZJI »
  20. NOWE TENDENCJE W LECZENIU CHORÓB PSÓW I KOTÓW – PROBIOTYKI »
  21. OCENA DZIAŁANIA WYBRANYCH LEKÓW PROKINETYCZNYCH Z ZASTOSOWANIEM KAPSUŁKI ENDOSKOPOWEJ »
  22. OCENA EFEKTYWNOŚCI DZIAŁANIA PROGRAMU SZCZEPIEŃ I BIOASEKURACJI JAKO METODY ZWALCZANIA CHOROBY PRRS W STADZIE TRZODY CHLEWNEJ »
  23. OCENA PREFERENCJI SPOŻYCIA MUSÓW OWOCOWYCH PRZEZ MŁODYCH LUDZI »
  24. OCENA SKUTECZNOŚCI SORTOWNIKA LINOWEGO »
  25. OCENA WPŁYWU CZASU EKSPOZYCJI I NATĘŻENIA OŚWIETLENIA NA KSZTAŁTOWANIE SIĘ WYBRANYCH PARAMETRÓW RÓWNOWAGI OKSYDOREDUKCYJNEJ U LARW MĄCZNIKA MŁYNARKA »
  26. OCENA WPŁYWU PARAMETRÓW ODCHOWU LARW MĄCZNIKA MŁYNARKA NA AKTYWNOŚĆ TKANKOWĄ DYSMUTAZY PONADTLENKOWEJ (SOD) I KATALAZY (CAT) »
  27. OCENA WPŁYWU ZEARALENONU I DEOKSYNIWALENOLU NA AKTYWNOŚĆ TKANKOWĄ DYSMUTAZY PONADTLENKOWEJ (SOD) I KATALAZY (CAT) U LARW MĄCZNIKA MŁYNARKA »
  28. OCENA WYBRANYCH WYRÓŻNIKÓW JAKOŚCIOWYCH EKSTRUDATÓW Z DODATKIEM SELERA NACIOWEGO »
  29. PORÓWNANIE ODDZIAŁYWANIA ZRÓŻNICOWANYCH WARUNKÓW TEMPERATUROWO-WILGOTNOŚCIOWYCH W HODOWLI LARW MĄCZNIKA MŁYNARKA NA AKTYWNOŚĆ TRANSFERAZY GLUTATIONOWEJ (GST) I STĘŻENIE DIALDEHYDU M... »
  30. POSTAWY KONSUMENTÓW WOBEC SPOŻYWANIA NASION OWOCÓW »
  31. PROJEKT I WDROŻENIE ZAAWANSOWANEGO SYSTEMU TELEMETRII DO POMIARÓW ZACHOWANIA BOLIDU FORMULA STUDENT »
  32. ROZWÓJ WOŁKA RYŻOWEGO (SITOPHILUS ORYZAE) NA WYBRANYCH ODMIANACH PSZENICY »
  33. Spis treści+ Wstęp »
  34. STAN WIEDZY STUDENTÓW KIERUNKÓW MEDYCZNYCH NA TEMAT BIOLOGII KLESZCZY ORAZ CHORÓB ODKLESZCZOWYCH »
  35. STROOPWAFELS – CHARAKTERYSTYKA I PORÓWNANIE PRODUKTÓW DOSTĘPNYCH W POLSKICH I HOLENDERSKICH SKLEPACH »
  36. TEPACHE – WŁAŚCIWOŚCI I CHARAKTERYSTYKA »
  37. WPŁYW MIKROBIOTY JELITOWEJ NA ZABURZENIA PSYCHICZNE »
  38. WPŁYW NARAŻENIA LARW MĄCZNIKA MŁYNARKA ZWIĄZKAMI GLINU NA KSZTAŁTOWANIE SIĘ AKTYWNOŚCI PEROKSYDAZOWEJ I ZAWARTOŚĆ GLUTATIONU »
  39. WPŁYW ODDZIAŁYWANIA ŚRODOWISKA KWAŚNEGO NA ZMIANĘ STRUKTURY WYDRUKÓW 3D Z POLILAKTYDU »
  40. WPŁYW OSI MÓZGOWO-JELITOWEJ NA STAN ZDROWIA PSYCHICZNEGO »
  41. WPŁYW POLIOLI NA CECHY JAKOŚCIOWE LODÓW BEZMLECZNYCH »
  42. WPŁYW SPOŻYCIA ALKOHOLU NA ROZWÓJ I PRZEBIEG ALKOHOLOWEGO ZESPOŁU PŁODOWEGO – FAS »
  43. WPŁYW SPOŻYCIA NAPOJÓW ENERGETYZUJĄCYCH NA ORGANIZM CZŁOWIEKA »
  44. WPŁYW STĘŻENIA KWASU FLUOROWODOROWEGO HF NA WŁAŚCIWOŚCI UŻYTKOWE MATERIAŁU AW-2017A »
  45. WPŁYW USTAWIENIA GEOMETRII ZAWIESZENIA NA OPORY RUCHU I ZUŻYCIE PALIWA W POJAZDACH WYŚCIGOWYCH »
  46. WPŁYW UŁOŻENIA I RODZAJU ZASTOSOWANYCH WŁÓKIEN WĘGLOWYCH NA WYTRZYMAŁOŚĆ KOMPOZYTU DLA MONOCOQUE’A BOLIDU FORMUŁY STUDENT »
  47. WPŁYW WODY OSMOTYCZNEJ NA CZĘSTOTLIWOŚĆ PRZYSTĘPOWANIA DO TARŁA PALETEK (SYMPHYSODON AEQUIFASCIATUS) W WARUNKACH KONTROLOWANYCH »
  48. WYKORZYSTANIE KIEŁKÓW ROŚLIN KRZYŻOWYCH JAKO WARTOŚCIOWEGO DODATKU DO PRODUKTÓW PIEKARSKICH »
  49. WYKORZYSTANIE MĄKI Z OWADÓW W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI »
  50. WYKORZYSTANIE ULTRASONOGRAFII W DIAGNOSTYCE KAMIENI MLECZNYCH U BYDŁA »
  51. WŁAŚCIWOŚCI FIZYKOCHEMICZNE ZASTĘPCZYCH MLEK W PROSZKU DLA NIEMOWLĄT »
  52. WŁAŚCIWOŚCI SORPCYJNE MLEK ZASTĘPCZYCH W PROSZKU DLA NIEMOWLĄT »
  53. ZASTOSOWANIE ENDOSKOPII W DIAGNOSTYCE ZMIAN ROZROSTOWYCH UKŁADU MOCZOWEGO PSÓW »
  54. ZASTOSOWANIE ENDOSKOPII I TOMOGRAFII KOMPUTEROWEJ W DIAGNOZOWANIU ANOMALII ANATOMICZNYCH JAMY NOSOWEJ PSÓW I KOTÓW »
  55. ZASTOSOWANIE ENDOSKOPII W DIAGNOSTYCE ZMIAN JELITA GRUBEGO U PSÓW I KOTÓW »
  56. ŚWIADOMOŚĆ I POSTAWA KONSUMENTÓW WOBEC MIKROPLASTIKU W PRODUKTACH ŻYWNOŚCIOWYCH »

Ciekawe propozycje

Informacja o cookies
Strona ibuk.pl korzysta z plików cookies w celu dostarczenia Ci oferty jak najlepiej dopasowanej do Twoich oczekiwań i preferencji, jak również w celach marketingowych i analitycznych.
Nasi partnerzy również mogą używać ciasteczek do profilowania i dopasowywania do Ciebie pokazywanych treści na naszych stronach oraz w reklamach.
Poprzez kontynuowanie wizyty na naszej stronie wyrażasz zgodę na użycie tych ciasteczek. Więcej informacji, w tym o możliwości zmiany ustawień cookies, znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia