POLECAMY
Wystarczy tylko odrobina czasu i nieco wiedzy, byś nauczył się wprowadzać do swojej diety pełnowartościowe produkty i ograniczył spożycie przetworzonej żywności. Poprawi to stan twojego zdrowia i wspomoże leczenie wielu poważnych chorób, redukując m.in. stany zapalne i podwyższając odporność organizmu. Dzięki tej książce poznasz podstawy zdrowego odżywiania i dowiesz się, w których produktach spożywczych można znaleźć najwięcej witamin, minerałów i naturalnych probiotyków. Ich lista nie kończy się bynajmniej na najpopularniejszych witaminach C i D. Sięgając po naturalne substancje odżywcze, uruchomisz pozytywne zmiany, które odmienią twoje życie. Witaminy w jedzeniu – prosty i smaczny sposób na zdrowie.
Rok wydania | 2021 |
---|---|
Liczba stron | 316 |
Kategoria | Poradniki |
Wydawca | Vital |
ISBN-13 | 978-83-8272-117-1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Spis treści
Wprowadzenie | |
Dlaczego warto jeść witaminy? | |
Witamina A | |
Aminokwasy niezbędne (egzogenne) (histydyna, izoleucyna, | |
Aminokwasy rozgałęzione (izoleucyna, leucyna i walina) | |
Witamina B1: tiamina | |
Witamina B2: ryboflawina | |
Witamina B3: niacyna | |
Witamina B5: kwas pantotenowy | |
Witamina B6 | |
Witamina B7: biotyna | |
Witamina B9: kwas foliowy | |
Witamina B12 | |
Błonnik | |
Witamina C | |
Chlor i chlorki | |
Cholina | |
Chrom | |
Cynk | |
Witamina D | |
Witamina E | |
Fluor | |
Fosfor | |
Jod | |
Witamina K | |
Kobalt | |
Magnez | |
Mangan | |
MCT i LCT | |
Miedź | |
Molibden | |
Omega-3 | |
Omega-6 | |
Polifenole | |
Potas | |
Prebiotyki | |
Probiotyki | |
Przeciwutleniacze | |
Selen | |
Siarka | |
Sód | |
Wapń | |
Woda | |
Witamina Z, sen | |
Żelazo | |
Końcowe przemyślenia | |
| |