FILTROWANIE

KATEGORIE

FORMAT

pokaż >

WYDAWNICTWO

pokaż >

CENA

pokaż >

Wydawca:

Wydawnictwo Medyk

Znaleziono: 64 pozycji

Przeglądaj:

Sortuj według:
Wyświetl:

Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Medyk

Format: pdf, ibuk

Publikujemy artykuły prezentujące praktyczne i kliniczne problemy z różnych dziedzin medycyny ogólnej i rodzinnej. Prezentujemy bieżące informacje i ciekawe komentarze dotyczące aktualnych wydarzeń ważnych dla środowiska medycznego,... więcej >

„Lek w Polsce” jest czasopismem naukowym o zasięgu ogólnopolskim, kierowanym do osób związanych ze środowiskiem polskiej farmacji i medycyny. Ukazuje się od 1991 r. Na łamach „Leku w Polsce” publikujemy naukowe artykuły z zakresu... więcej >

Wegetarianizm to sposób odżywiania się polegający na wyłączeniu z diety mięsa, ryb i wszystkich lub tylko niektórych produktów pochodzenia zwierzęcego,jak na przykład mleko czy jaja. Stosowanie tej diety zapewn:1.Niższa wartość... więcej >

Zaproponowane w tej broszurce przepisy są zgodne z zasadami diety zalecanej w cukrzycy i mogą być inspiracją do samodzielnego komponowania posiłku. Zaprezentowane potrawy można wykorzystać jako element kolacji,dodając jeszcze inne produkty,... więcej >

Spośród zaleceń terapeutycznych oraz profilaktycznych należy wymienić:Ograniczenie żywności wysokoprzetworzonej.Ograniczenie tłuszczu, zwłaszcza pochodzenia zwierzęcego:masła, smalcu, tłustych gatunków mięs i wyrobów mięsnych,... więcej >

Dieta DASH zmniejsza ryzyko rozwoju nadciśnienia, a jeśli ono występuje,pomaga je obniżyć i to już po dwóch tygodniach stosowania.Jest skuteczna zarówno u mężczyzn, jak i kobiet, u osób młodych,w średnim wieku i u seniorów.Dieta ta... więcej >

Celem tej broszury jest pokazanie, że nie tak trudno skomponować obiady, które będą zgodne z zasadami diety stosowanej w cukrzycy typu 2, a jednocześnie smaczne, różnorodne oraz szybkie i łatwe w wykonaniu. I co ważne, może je spożywać... więcej >

W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne.... więcej >

W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie przestawia łatwe i proste w przyrządzeniu przepisy kulinarne. Prawidłowa... więcej >

W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne.... więcej >

W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne.... więcej >

„Lek w Polsce” jest czasopismem naukowym o zasięgu ogólnopolskim, kierowanym do osób związanych ze środowiskiem polskiej farmacji i medycyny. Ukazuje się od 1991 r. Na łamach „Leku w Polsce” publikujemy naukowe artykuły z zakresu... więcej >

Znaleziono: 64 pozycji

Przeglądaj:

Sortuj według:
Wyświetl: