POLECAMY
-32%
Wydawca:
Format:
pdf, ibuk
Turystyka jest jednym z najdynamiczniej rozwijających się sektorów współczesnej gospodarki. Zaostrzająca się konkurencja i rosnące oczekiwania turystów sprawiają, ze coraz ważniejsze stają się efektywne koncepcje kształtowania produktów turystycznych oraz skuteczne zarządzanie w turystyce. W książce autor omawia:
• istotę i cechy produktu turystycznego,
• korzyści wynikające ze stosowania marki w turystyce,
• cykl życia produktu turystycznego,
• turystyczny łańcuch wartości markowych produktów turystycznych,
• koszty i korzyści związane z prowadzeniem turystyki zrównoważonej,
• proces tworzenia i wdrażania markowych produktów turystycznych w Polsce.
Autor, Adam Edward Szczepanowski napisał tę książka z myślą o studentach różnych typów szkół na kierunkach związanych z turystyka oraz rozwojem regionalnym i lokalnym. Z pewnością będzie też przydatna pracownikom samorządów, organizacji pozarządowych oraz biur podróży specjalizujących się w turystyce krajowej.
Rok wydania | 2013 |
---|---|
Liczba stron | 212 |
Kategoria | Turystyka |
Wydawca | PWE |
ISBN-13 | 978-83-208-2129-1 |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Spis treści
Wstęp | |
Rozdział 1. Produkt turystyczny | |
1.1. Istota i cechy produktu turystycznego | |
1.2. Rodzaje produktów turystycznych | |
1.3. Dobra i usługi jako główne składniki produktu turystycznego | |
1.4. Cykl życia produktu turystycznego | |
Rozdział 2. Znaczenie marki w kształtowaniu produktów turystycznych | |
2.1. Istota i cechy markowych produktów turystycznych | |
2.2. Rola marki w kształtowaniu produktów turystycznych | |
2.3. Turystyczny łańcuch wartości produktów markowych | |
2.4. Kreowanie marki produktu turystycznego na obszarach przyrodniczo cennych | |
Rozdział 3. Uwarunkowania tworzenia i wdrażania wybranych polskich markowych | |
produktów turystycznych | |
3.1. Koncepcje kształtowania produktów turystycznych i zarządzania nimi | |
3.2. Polskie doświadczenia w tworzeniu i wdrażaniu markowych produktów turystycznych | |
3.3. Tworzenie i wdrażanie wybranych markowych produktów turystycznych na obszarach przyrodniczo cennych | |
3.4. Ocena kreowania i wdrażania markowych produktów turystycznych na obszarach przyrodniczo cennych | |
3.5. Bariery i szanse wprowadzania na rynek markowych produktów turystycznych | |
Rozdział 4. Proces kształtowania i wdrażania markowych produktów turystycznych | |
na obszarach przyrodniczo cennych | |
4.1. Model tworzenia i kreowania markowych produktów turystycznych | |
4.2. Podmioty odpowiedzialne za kształtowanie i wdrażanie markowych produktów turystycznych | |
4.3. Kształtowanie markowych produktów turystycznych na obszarach przyrodniczo cennych | |
4.4. Kierunki tworzenia oraz kreowania markowych produktów turystycznych i zarządzania nimi | |
Zakończenie | |
Bibliografia | |