Nauki Inżynierskie i Technologie 1(32)

Nauki Inżynierskie i Technologie 1(32)

1 opinia

Praca zbiorowa

Format:

ibuk

W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz jedną informację o książce.
Pierwszy artykuł przedstawia częstotliwość i preferencje spożycia przez mających 19-50 lat mieszkańców województwa dolnośląskiego mrożonych deserów jako funkcjonalnej żywności probiotycznej. Stwierdzono, że respondenci preferują naturalną żywność probiotyczną, mają podstawową wiedzę o probiotykach, lubią spożywać lody, ale ich wiedza na temat tych lodów, mających cenne walory prozdrowotne, nie jest zadowalająca. Kolejne opracowanie dotyczy wykorzystania testu chi-kwadrat w badaniach preferencji żywieniowych konsumentów. Zamierzeniem jest, aby w podobny sposób przybliżyć praktyczne zastosowanie innych metod statystycznych.(…)


Rok wydania2019
Liczba stron75
KategoriaPublikacje darmowe
WydawcaWydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Wstęp    7
  Zuzanna Goluch, Kamila Mielcarek: Częstotliwość i preferencje spożycia przez mieszkańców województwa dolnośląskiego w wieku 19-50 lat mrożonych deserów jako funkcjonalnej żywności probiotycznej     9
  Magdalena Słowińska: Wykorzystanie testu chi-kwadrat w badaniach preferencji żywieniowych konsumentów     24
  Magdalena Słowińska, Tomasz Lesiów: Preferencje i zachowania turystów krajowych na rynku gastronomicznym na przykładzie Wrocławia     39
  Anna Żbikowska, Agata Mendryk, Sylwia Onacik-Gür, Katarzyna Marciniak-Łukasiak, Iwona Szymańska: Analiza opinii konsumentów na temat bezpieczeństwa opakowań do żywności. Badania wstępne     58
  Maria Nowicka-Skowron: Recenzja książki Artura Świerczka pt. Zarządzanie łańcuchem dostaw w ujęciu zintegrowanym     70
RozwińZwiń