INNE EBOOKI AUTORA
Praca zbiorowa
Format:
ibuk
Redaktor naszego czasopisma nie ma wpływu na dobór tematyki zamieszczanych prac w danym numerze. Zwykle ten dobór jest przypadkowy. Czasem jednak przeważają
artykuły o określonej tematyce, a czasem układają się w jakiś wzór, łatwiejszy lub trudniejszy do uchwycenia. Jeśli zajrzymy do spisu treści bieżącego numeru, to pół żartem, pół serio można porównać go do menu obiadu bez zupy, ale za to z deserem.
Na danie główne mamy propozycję trzech prac dotyczących odpowiednio: naturalnych antyutleniaczy stosowanych do mięsa i procesu wędzenia wyrobów mięsnych oraz wyrobów piekarniczo-cukierniczych, a na deser: lody, napoje energetyzujące i izotoniczne oraz wodę butelkowaną. Przy spożywaniu posiłków nie można oczywiście pominąć kwestii higieny. Zaspokoiwszy „głód”, możemy zająć się lekturą artykułu dotyczącego innowacyjności. Życzymy „smacznego posiłku intelektualnego”.
Rok wydania | 2013 |
---|---|
Liczba stron | 360 |
Kategoria | Publikacje darmowe |
Wydawca | Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Spis treści
Wstęp | 7 |
Władysław Chojnowski, Hanna Nowak, Maria Baranowska, Nowoczesne rozwiązania poprawiające higienę w zakładach mleczarskich. Część 1. Mycie oraz monitoring higieny | 9 |
Anna Gątarska, Bottled waters as a source of minerals | 17 |
Izabela Joachimiak, Katarzyna Szołtysek, Świadomość, stan wiedzy oraz częstotliwość spożycia napojów energetyzujących i izotonicznych przez osoby młode, czynnie uprawiające sport | 26 |
Mariusz Sławomir Kubiak, Nowe techniki i technologie a tradycja w procesie wędzenia wyrobów mięsnych . | 39 |
Katarzyna Szołtysek, Przegląd rynku funkcjonalnych wyrobów piekarniczo-cukierniczych na terenie Dolnego Śląska | 51 |
Agata Śliwińska, Tomasz Lesiów, Lody jako żywność funkcjonalna – badania konsumenckie | 65 |
Monika Wereńska, Naturalne antyutleniacze stosowane do mięsa | 79 |
Joanna Harasym, Remigiusz Olędzki, Tomasz Lesiów, Sprawozdanez IV Konferencji Naukowo-Technicznej z cyklu Nauka – Praktyce pt. „Innowacyjność w przedsiębiorstwie” | 91 |
Władysław Chojnowski, Hanna Nowak, Maria Baranowska, Modern solutions improving hygiene in dairy plants. Part 1. Cleaning and hygienemonitoring | 16 |
Anna Gątarska, Wody butelkowane jako źródło składników mineralnych | 25 |
Izabela Joachimiak, Katarzyna Szołtysek, Awareness, knowledge and frequency of consumption energy drinks and isotonic drinks by the young people, actively training sports | 38 |
Mariusz Sławomir Kubiak, New techniques and technologies vs. tradition in the process of curing meat products | 50 |
Katarzyna Szołtysek, Survey of functional food market of baking products in Lower Silesia | 64 |
Agata Śliwińska, Tomasz Lesiów, Ice cream as a functional food – consumerresearch | 78 |
Monika Wereńska, Natural antioxidants used to meat | 90 |
Joanna Harasym, Remigiusz Olędzki, Tomasz Lesiów, Proceedings from4th Scientific-Technical Conference Science for Practice – „Innovationin an enterprise” | 91 |