POLECAMY
Wydawca:
Format:
epub, mobi, ibuk
Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.
Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.:
-mięso, podroby i przetwory, -drób, jaja i przetwory, -tłuszcze roślinne i zwierzęce -warzywa i owoce czy -przetwory zbożowe. Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – technologów, specjalistów ds. kontroli jakości itd.
Rok wydania | 2018 |
---|---|
Liczba stron | 414 |
Kategoria | Przemysł spożywczy |
Wydawca | Wydawnictwo Naukowe PWN |
ISBN-13 | 978-83-01-20104-3 |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Spis treści
Wprowadzenie | 7 |
Alfabetyczny wykaz omówionych metod badawczych | 17 |
1. Ogólne metody badania żywności | 29 |
2. Mięso i podroby zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz ich przetwory | 75 |
3. Drób i jaja oraz ich przetwory | 108 |
4. Ryby, owoce morza i mięczaki oraz ich przetwory | 130 |
5. Tłuszcze roślinne i zwierzęce | 176 |
6. Warzywa, owoce i grzyby oraz ich przetwory | 233 |
7. Przetwory zbożowe | 287 |
8. Ziemniaki i produkty przemysłu ziemniaczanego | 331 |
9. Mleko i jego przetwory | 354 |