Badanie towarów spożywczych

1 opinia

Format:

epub, mobi, ibuk

DODAJ DO ABONAMENTU

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

71,10  79,00

Format: epub, mobi

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

Cena początkowa: 79,00 zł (-10%)

Najniższa cena z 30 dni: 39,50 zł  


71,10

w tym VAT

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 24,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.
Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.:
-mięso, podroby i przetwory, -drób, jaja i przetwory, -tłuszcze roślinne i zwierzęce -warzywa i owoce czy -przetwory zbożowe. Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – technologów, specjalistów ds. kontroli jakości itd.


Rok wydania2018
Liczba stron414
KategoriaPrzemysł spożywczy
WydawcaWydawnictwo Naukowe PWN
ISBN-13978-83-01-20104-3
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Wprowadzenie    7
  Alfabetyczny wykaz omówionych metod badawczych    17
  1. Ogólne metody badania żywności    29
  2. Mięso i podroby zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz ich przetwory    75
  3. Drób i jaja oraz ich przetwory    108
  4. Ryby, owoce morza i mięczaki oraz ich przetwory    130
  5. Tłuszcze roślinne i zwierzęce    176
  6. Warzywa, owoce i grzyby oraz ich przetwory    233
  7. Przetwory zbożowe    287
  8. Ziemniaki i produkty przemysłu ziemniaczanego    331
  9. Mleko i jego przetwory    354
RozwińZwiń