POLECAMY
-32%
Redakcja:
Wydawca:
Format:
pdf, ibuk
We współczesnych gospodarkach coraz częściej mamy do czynienia z postępującymi procesami komercjalizacji różnych produktów. Dotyczy to także produktów żywnościowych. Autorzy przedstawili: pojęcie i elementy komercjalizacji produktów (w tym produktów żywnościowych), uwarunkowania komercjalizacji produktów żywnościowych w przedsiębiorstwie, procesy komercjalizacji produktów żywnościowych w polskich przedsiębiorstwach, zachowania konsumenta wobec innowacji produktowych na rynku żywności, modelowanie procesu komercjalizacji produktów żywnościowych w Polsce.
Książka jest przeznaczona dla pracowników naukowych badających zachowania konsumentów, a także studentów ekonomii, zarządzania, marketingu.
Rok wydania | 2023 |
---|---|
Liczba stron | 230 |
Kategoria | Inne |
Wydawca | PWE |
ISBN-13 | 978-83-208-2550-3 |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Spis treści
Wstęp | |
Rozdział | 1 |
Komercjalizacja produktu jako proces rynkowy 1.1. Rozwój nowego produktu jako proces innowacyjny | |
1.2. Pojęcie i składowe komercjalizacji produktu jako procesu rynkowego | |
1.3. Kluczowe elementy procesu komercjalizacji produktów żywnościowych | |
Rozdział | 2 |
Uwarunkowania komercjalizacji produktów żywnościowych | |
w przedsiębiorstwie | |
2.1. Przesłanki komercjalizacji żywności | |
2.2. Konsument jako czynnik warunkujący proces komercjalizacji produktów | |
żywnościowych | |
2.3. Prawne i technologiczne determinanty komercjalizacji produktu żywnościowego | |
Rozdział | 3 |
Komercjalizacja innowacji produktowych w przedsiębiorstwach | |
na polskim rynku produktów żywnościowych | |
3.1. Przesłanki i metodyka procesu badawczego w przedsiębiorstwach na polskim | |
rynku żywnościowym | |
3.2. Proces rozwoju innowacji produktowych w przedsiębiorstwach na polskim | |
rynku żywnościowym | |
3.3. Proces komercjalizacji produktów w badanych przedsiębiorstwach | |
Rozdział | 4 |
Konsument jako determinanta procesu komercjalizacji produktu | |
żywnościowego | |
4.1. Przesłanki i metodyka badań zachowań konsumentów na rynku produktów | |
żywnościowych | |
4.2. Determinanty procesu postrzegania przez konsumentów innowacji produktowych | |
na rynku żywności | |
4.3. Wyznaczniki procesu akceptacji innowacji na rynku produktów żywnościowych | |
Rozdział | 5 |
Modelowanie procesu komercjalizacji produktów żywnościowych | |
w Polsce | |
5.1. Modele rozwoju nowego produktu żywnościowego – spojrzenie branżowe | |
5.2. Komercjalizacja nowych produktów żywnościowych w świetle badań polskiego | |
rynku (wybrane branże) | |
5.3. Komercjalizacja nowych produktów żywnościowych a proces akceptacji | |
konsumenta | |
Bibliografia | |
Załącznik 1 | |
Załącznik 2 | |
Załącznik 3 | |
Załącznik 4 | |