Olej z alg – najzdrowsze źródło kwasów omega-3. Wsparcie układu krążenia, odporności i pracy mózgu

1 opinia

Wydawca:

Vital

Format:

epub, mobi, pdf

RODZAJ DOSTĘPU

44,40

Format: epub, mobi, pdf

Cena początkowa:

Najniższa cena z 30 dni: 35,52 zł  


44,40

w tym VAT

Lekarz medycyny i habilitowany genetyk molekularny udowadnia, że olej z alg ma kluczowe znaczenie dla ludzkiego zdrowia. Jest on jedynym roślinnym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3 odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie organizmu na wielu płaszczyznach. W oparciu o badania naukowe Autor dowodzi, że zmniejszają one ryzyko rozwoju nowotworów, chorób układu krwionośnego i nerwowego, a także likwidują procesy zapalne w organizmie. Dodatkowo zwiększają odporność oraz poprawiają pamięć oraz przeciwdziałają powstawaniu otyłości. Zapewnij sobie odpowiednią dawkę kwasów omega-3.


Rok wydania2019
Liczba stron364
KategoriaPoradniki
WydawcaVital
TłumaczenieSylwia Grodzicka
ISBN-13978-83-8168-437-8
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

  

 

  

Przedmowa

  

Ewolucja ludzkiego umysłu

  

Oświecenie z morza

  

Widzę, więc rozumiem, myślę i uczę się

  

O rybakach i zbieraczach

  

Wycieczka po świecie kwasów tłuszczowych

  

Niewiedza powoduje choroby

  

Nasycone kwasy tłuszczowe – proste i zdrowe

  

Nienasycone kwasy tłuszczowe – złożone i zdrowe

  

Witamina F – historyczna pomyłka

  

Yin i Yang niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3

  

Analiza profilu kwasów tłuszczowych – wystarczy jedna kropla krwi

  

Trucizny powstałe na bazie nienasyconych kwasów tłuszczowych

  

Pandemie spowodowane niedoborem kwasów tłuszczowych omega-3 pochodzenia wodnego

  

Zaburzenia rozwoju umysłowego

  

Choroby neurodegeneracyjne

  

Choroby serca i układu krążenia

  

Zaburzenia metaboliczne

  

Schorzenia układu odpornościowego

  

Choroby nowotworowe

  

Alfa i omega naturalnej sprawności fizycznej

  

Ogólnoświatowe zagrożenie zdrowia ludzkości

  

Globalny niedobór składników odżywczych

  

O tym, dlaczego do badań klinicznych należy podchodzić z pewną ostrożnością

  

Indywidualne zapotrzebowanie na kwasy tłuszczowe omega-3 pochodzenia wodnego

  

Globalny niedobór kwasów tłuszczowych omega-3

  

Morze nie daje już rady

  

Zatrute ryby

  

Olej z kryla – rozwiązanie, które nie wystarczy nam na długo

  

Olej z alg – sposób na rozwiązanie globalnego kryzysu

  

Olej z alg – alfa i omega rozwoju człowieka

  

Czy produkcja oleju z alg jest przyjazna dla środowiska?

  

Olej z alg zamiast ryb?

  

Olej z alg – gdzie go znaleźć oraz pięć smacznych sposobów na jego wykorzystanie

  

Przyszłość człowieka z osłabionym płatem czołowym

  

O tym, dlaczego natychmiast musimy zmienić nasz sposób myślenia

  

Utrata empatii oraz samounicestwienie

  

Olej z alg – szansa dla każdego

  

Słowniczek

  

Podziękowanie

  

Literatura

  

Przypisy

  

Spis ilustracji

  

 

RozwińZwiń