Potrawy z ziemniaków

Kuchnia polska. Poradnik

1 opinia

Format:

pdf

RODZAJ DOSTĘPU

1,40  2,00

Format: pdf

Cena początkowa: 2,00 zł (-30%)

Najniższa cena z 30 dni: 1,34 zł  


1,40

w tym VAT

W tej książce znajdą państwo propozycje różnorodnych dań z ziemniaków – najpopularniejszych w Polsce warzyw. Przedstawiamy przepisy na potrawy pikantne, słone oraz słodkie, na zapiekanki, kluski, knedle i placki. Proponujemy interesujące połączenia ziemniaków z innymi warzywami, mięsem czy serami, które wzmacniają wartość odżywczą potrawy i uświetniają jej smak. Dzięki naszym radom mogą państwo zadziwić rodzinę oraz gości niecodziennym podaniem tego codziennego składnika naszego pożywienia. Przykładowe przepisy: kopytka z wołowiną i sosem, placki z serem pleśniowym, knedle z jabłkami, zapiekanka piwna z serem, młode ziemniaki z cukinią i serem. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Surówki i sałatki, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.


Rok wydania2011
Liczba stron32
KategoriaPoradniki
WydawcaLITERAT HENRYK PŁONCZYŃSKI
ISBN-13978-83-7774-566-3
Numer wydania2
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Wstęp    1
  ZAPIEKANKI
  Ze szparagami    4
  Z koprem włoskim    4
  Z mięsem mielonym    4
  Warzywna z serem    6
  Zielona    6
  Ziemniaczana z serem    6
  Warzywna kolorowa    8
  Zapiekane purée    8
  Z grzybami mun i orzechami    8
  Warzywna z szynką    10
  Piwna z serem    10
  Z kalafiorem i boczkiem    10
  PIECZONE, GOTOWANE, FASZEROWANE
  Kopytka z wołowiną i sosem    12
  Młode ziemniaki z cukinią i serem    12
  Łódeczki z krabami    12
  Nadziewane kalmarami    14
  Nadziewane twarogiem i orzechami    14
  Nadziewane wątróbką    14
  Nadziewane schabem    16
  Pikantne    16
  Z tuńczykiem    16
  Kopytka z orzechami    18
  Nadziewane pieczarkami z grilla    18
  Po hiszpańsku    18
  Wiosenne koreczki    20
  Faszerowane łososiem    20
  Ze szpinakiem i serami    20
  KLUSKI
  Irenki    22
  Ziołowe na ostro    22
  Z oscypkiem    22
  PLACKI
  Z marchewką    24
  Z szynką i ziołami    24
  Z serem pleśniowym    24
  KOTLECIKI
  Z fasolką    26
  Z pieczarkami    26
  Ze szpinakiem i orzechami    26
  Z mięsem mielonym    28
  Słone    28
  Z kokosem    28
  KNEDLE
  Z jabłkami    30
  Z kapustą i grzybami    30
  Z mięsem mielonym    30
RozwińZwiń