Warzywa. Wpływ warzyw na nasze zdrowie

Porady lekarza rodzinnego

1 opinia

Format:

pdf

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

1,40  2,00

Format: pdf

1,402,00

cena zawiera podatek VAT

Poznaj właściwości lecznicze warzyw, a także ich zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Znajdziesz tu również informacje na temat tego, jak zdrowo się odżywiać, jak właściwie przygotowywać dania z warzyw, jakie są najlepsze metody przetwarzania warzyw, jaka jest rola błonnika. Poradnik skierowany jest do każdego, kto chce zadbać o swoje zdrowie i pragnie uważniej przyjrzeć się codziennej diecie.


Liczba stron32
WydawcaLITERAT HENRYK PŁONCZYŃSKI
ISBN-13978-83-7898-464-1
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

EBOOKI WYDAWCY

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Wstęp
  Odżywianie się zgodnie z rytmem przyrody
  Przetwory: kiszenie, mrożenie, suszenie
  Co zrobić, by domowe przetwory były udane?
  Podział warzyw
  Cykoria
  Dynia zwyczajna
  Fenkuł
  Groch
  Kalarepa
  Kukurydza
  Ogórek
  Pomidor
  Por
  Rzepa
  Sałata
  Seler
  Szparagi
  Szpinak
  Ziemniaki
  Czym są przeciwutleniacze?
  Przygotowywanie potraw z warzyw
  Błonnik pokarmowy
  Wybierz się na ekologiczne zakupy
RozwińZwiń
W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia