INNE EBOOKI AUTORA
Dla większości z nas kuchnia rosyjska może kojarzyć się przede wszystkim z daniami takimi, jak bliny, pielmieni czy ruskie pierogi. Jednakże w tak rozległym kraju jak Rosja bogactwo wszelkich potraw jest znacznie większe niż krążące o tej kuchni schematy. Główną rolę na rosyjskim stole odgrywają dwie potrawy, o których mówi słynne przysłowie:„szczi i kasza - żywicielki nasze". Pierwsza z nich to zupa jarzynowa, najczęściej z kapustą jako głównym składnikiem. Kasza natomiast wchodzi w skład wielu farszów lub stanowi podstawę dań takich, jak słynna kasza guriewska. Legenda mówi, że minister finansów carskiej Rosji przygotował to danie dla uczczenia zwycięstwa nad Napoleonem.
Liczba stron | 112 |
---|---|
Wydawca | Artemis |
ISBN-13 | 978-83-7772-240-4 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | Ravelo Sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
EBOOKI WYDAWCY
POLECAMY