Nauki Inżynierskie i Technologie 1(8)

Nauki Inżynierskie i Technologie 1(8)

1 opinia

Praca zbiorowa

Format:

ibuk

Redaktor naszego czasopisma nie ma wpływu na dobór tematyki zamieszczanych prac w danym numerze. Zwykle ten dobór jest przypadkowy. Czasem jednak przeważają
artykuły o określonej tematyce, a czasem układają się w jakiś wzór, łatwiejszy lub trudniejszy do uchwycenia. Jeśli zajrzymy do spisu treści bieżącego numeru, to pół żartem, pół serio można porównać go do menu obiadu bez zupy, ale za to z deserem.
Na danie główne mamy propozycję trzech prac dotyczących odpowiednio: naturalnych antyutleniaczy stosowanych do mięsa i procesu wędzenia wyrobów mięsnych oraz wyrobów piekarniczo-cukierniczych, a na deser: lody, napoje energetyzujące i izotoniczne oraz wodę butelkowaną. Przy spożywaniu posiłków nie można oczywiście pominąć kwestii higieny. Zaspokoiwszy „głód”, możemy zająć się lekturą artykułu dotyczącego innowacyjności. Życzymy „smacznego posiłku intelektualnego”.


Liczba stron360
WydawcaWydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyRavelo Sp. z o.o.

INNE EBOOKI AUTORA

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Wstęp    7
  Władysław Chojnowski, Hanna Nowak, Maria Baranowska, Nowoczesne rozwiązania poprawiające higienę w zakładach mleczarskich. Część 1. Mycie oraz monitoring higieny    9
  Anna Gątarska, Bottled waters as a source of minerals    17
  Izabela Joachimiak, Katarzyna Szołtysek, Świadomość, stan wiedzy oraz częstotliwość spożycia napojów energetyzujących i izotonicznych przez osoby młode, czynnie uprawiające sport    26
  Mariusz Sławomir Kubiak, Nowe techniki i technologie a tradycja w procesie wędzenia wyrobów mięsnych .    39
  Katarzyna Szołtysek, Przegląd rynku funkcjonalnych wyrobów piekarniczo-cukierniczych na terenie Dolnego Śląska    51
  Agata Śliwińska, Tomasz Lesiów, Lody jako żywność funkcjonalna – badania konsumenckie    65
  Monika Wereńska, Naturalne antyutleniacze stosowane do mięsa    79
  Joanna Harasym, Remigiusz Olędzki, Tomasz Lesiów, Sprawozdanez IV Konferencji Naukowo-Technicznej z cyklu Nauka – Praktyce pt. „Innowacyjność w przedsiębiorstwie”    91
  Władysław Chojnowski, Hanna Nowak, Maria Baranowska, Modern solutions improving hygiene in dairy plants. Part 1. Cleaning and hygienemonitoring    16
  Anna Gątarska, Wody butelkowane jako źródło składników mineralnych    25
  Izabela Joachimiak, Katarzyna Szołtysek, Awareness, knowledge and frequency of consumption energy drinks and isotonic drinks by the young people, actively training sports    38
  Mariusz Sławomir Kubiak, New techniques and technologies vs. tradition in the process of curing meat products    50
  Katarzyna Szołtysek, Survey of functional food market of baking products in Lower Silesia    64
  Agata Śliwińska, Tomasz Lesiów, Ice cream as a functional food – consumerresearch    78
  Monika Wereńska, Natural antioxidants used to meat    90
  Joanna Harasym, Remigiusz Olędzki, Tomasz Lesiów, Proceedings from4th Scientific-Technical Conference Science for Practice – „Innovationin an enterprise”    91
RozwińZwiń
W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia