What's cooking. Jewish culinary culture

What's cooking. Jewish culinary culture

1 opinia

Wydawca:

POLIN

Format:

epub, pdf, ibuk

DODAJ DO ABONAMENTU

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

59,00

Format: epub, pdf

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

Cena początkowa:

Najniższa cena z 30 dni: 59,00 zł  


59,00

w tym VAT

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 24,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

Culinary culture is a vital element of the Jewish identity—while enhancing the sense of belonging to a community, it testifies to Jewish distinctiveness. Shaped over millennia in different locations all across the globe, it has remained very diverse until today. That is why the tale about Jewish food is simultaneously a tale about Jewish religion, culture and history.


Rok wydania2022
Liczba stron224
KategoriaHistoria Polski
WydawcaPOLIN
ISBN-13978-83-961931-8-6
Numer wydania1
Język publikacjiangielski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

INNE EBOOKI AUTORA

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Zygmunt Stępiński: Introduction
  Magdalena Maślak, Tamara Sztyma: What’s cooking? Jewish Culinary Culture
  TRADITION
  Małgorzata Kordowicz: The Meanders of Kashrut
  Michael Schudrich: Kashrut: Eating for a Better Life
  Agata Rakowiecka: The Communal Table
  DIASPORA
  Joelle Bahloul: Diasporic Cuisine for the Global Jewish Diasporas
  Leah Koenig: So What Is Jewish Food, Anyway?
  Michael Wex: Cholent, the Mother of Jewish Cuisine
  Glenn Dynner: What’s Cooking in the Jewish-run Tavern? A Brief History
  MODERNITY
  Barbara Kirshenblatt-Gimblett: Stirring the Pot: Jewish Culinary Cultures in Modern Times
  Eve Jochnovitz: Jewish Vegetarianism
  Ruth Ellen Gruber: Jewish, “Jewish” and Jewish? Cafes
  Gil Hovav: Israeli Food Today
  MEMOIRES
  Bella Szwarcman-Czarnota: Cuisine of this world
  Ruth and Philipp Ladovscy: United Bakers Dairy Restaurant
  Gołda Tencer: In Mame Sonye’s Kitchen
  Hanna Merlak: What’s Cooking at a Jewish Home?
  Devra Ferst: At Jewish Food Society Food Is the Ultimate Storyteller
  RECIPES
  Challah
  Matzo
  Cholent
  Gefilte fish
  Kugel with noodles
  Hamin
  Chraime
  Mina de espinaca
  Fake fish made of vegetables
  Hummus
  Cheese Blintz
  Carp the Jewish Style
  Matzo Brei
  Amoronia
RozwińZwiń