Nauki Inżynierskie i Technologie 2(33)

Nauki Inżynierskie i Technologie 2(33)

1 opinia

Praca zbiorowa

Format:

ibuk

W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz
jedną rekomendację książki.
Przedmiotem pierwszego artykułu jest charakterystyka wybranych aktualnych
trendów żywieniowych i dietetycznych. Wskazano na istotę, korzyści oraz ograniczenia
wynikające ze stosowania diety wegetariańskiej, wegańskiej i fleksitariańskiej,
diety eliminacyjnej (diet bezglutenowej i bez laktozy), diety o niskim indeksie
glikemicznym, diety w insulinooporności, diety wpływającej na zdrowie psychiczne
(tzw. żywności komfortowej, żywności wpływającej pozytywnie na nastrój i emocje
i uważnego jedzenia), oraz diet, które mają na celu elimanację marnotrawstwa jedzenia
(tzw. zero odpadów, mniej odpadów, ekologiczna konsumpcja).


Liczba stron75
WydawcaWydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

INNE EBOOKI AUTORA


PayPo - Promocja!

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Wstęp    7
  Karolina Gadzała, Tomasz Lesiów: Wybrane aktualne trendy żywieniowe. Praca przeglądowa     9
  Karolina Gadzała, Tomasz Lesiów: Wiedza konsumentów na temat aktualnych trendów żywieniowych     26
  Piotr Gorzelańczyk, Wojciech Górniak: Ocena stanu technicznego opon wózków widłowych wykorzystywanych w transporcie wewnętrznym     44
  Piotr Gorzelańczyk, Łukasz Rochowiak: Ocena stanu technicznego ogumienia wykorzystywanego w maszynach rolniczych i leśnych     60
  Ewa Czarniecka-Skubina: Rekomendacja książki „Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych oraz powłok i folii jadalnych w przemyśle żywnościowym” (red. Tomasz Lesiów)     71
RozwińZwiń
W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia