100 prostych przepisów na dania ketogeniczne. Pyszne i szybkie keto z 10 składników

1 opinia

Wydawca:

Vital

Format:

pdf

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

62,64  69,60

Format: pdf

62,6469,60

cena zawiera podatek VAT

Myślisz, że dieta ketogeniczna jest trudna, czasochłonna i droga? Nic bardziej mylnego! Specjalistka od niskowęglowodanowego żywienia i autorka popularnego bloga udowodni Ci, że kuchnia ketogeniczna jest smaczna, łatwa, a do przygotowania zdrowych potraw nie będziesz potrzebował więcej niż 10 składników. Z pomocą przepisów na dania ketogeniczne, które Maya Krampf zebrała dla Ciebie w tej pięknie ilustrowanej książce kucharskiej, zaskoczysz rodzinę i znajomych. Dzięki diecie ketogenicznej zyskasz szczupłą sylwetkę, dobre samopoczucie, a co najważniejsze – zdrowie! Badania dowodzą: dieta ketogeniczna pomaga w eliminowaniu wielu chorób autoimmunologicznych. Keto może być proste i pyszne!


Liczba stron280
WydawcaVital
TłumaczenieAnna Jurga
ISBN-13978-83-8168-608-2
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

EBOOKI WYDAWCY

Ciekawe propozycje

Spis treści

  

Wstęp

  

Jak działa dieta ketogeniczna

  

Jak zacząć żyć w stylu keto

  

Napełnianie spiżarni produktami ketogenicznymi

  

Szczegółowe instrukcje jak przygotować ketociasto

  

Przykładowy łatwy ketogeniczny plan żywieniowy

  

Keto zamienniki twoich ulubionych potraw

  

ŚNIADANIA SŁODKIE

  

Naleśniki z mąki migdałowej

  

Maślana latte

  

Smoothie dwie jagody

  

Chrupiące płatki cynamonowe

  

Gofry bez mąki z piegami czekoladowymi i masłem orzechowym

  

Dyniowe naleśniki z mąki kokosowej

  

Ciastka żurawinowo-pomarańczowe

  

Paluszki tostowe

  

Muffiny naleśnikowe z syropem klonowym i boczkiem

  

ŚNIADANIA WYTRAWNE

  

Omlet z jalapeno

  

Kanapki śniadaniowe z kiełbasą

  

Jajka pieczone z prosciutto i szpinakiem

  

Ostra szakszuka śródziemnomorska

  

Zapiekanka quiche lorraine bez spodu

  

PROSTE OBIADY

  

Faszerowane pomidory BLTA

  

Quesadilla z kurczakiem

  

Taco z awokado

  

Chrupiące polędwiczki z kurczaka

  

Wrapy z sałaty z tajską wołowiną

  

Leniwa lasagne z kurczakiem

  

Muffiny z indykiem po florentyńsku

  

Tosty z pomidorami suszonymi na słońcu, rukolą i awokado

  

POŻYWNE ZUPY I SAŁATKI

  

Pięcioskładnikowa zupa brokułowo-serowa

  

Sałatka kalafiorowa z „ziemniakami”

  

Klasyczne sycące chili z wołowiną

  

Zupa z nudlami z cukinii i kiełbasą

  

Południowo-zachodnia sałatka farmerska ze stekiem

  

Sałatka z wędzonym łososiem i jarmużem

  

Miodowo-musztardowa sałatka Cobb z kurczakiem

  

Zupa ramen z dyniowym spaghetti

  

Grecka sałatka horiatiki z cukinią

  

DANIA JEDNOGARNKOWE

  

Spód do pizzy z ketociasta

  

Piętnastominutowa roladka jajeczna w misce

  

Łódeczki z cukinii z cajun i kurczakiem

  

Toskańska zapiekanka z kurczakiem i czosnkiem

  

Mininachosy z papryki

  

Spaghetti bolognese z dyni

  

Śródziemnomorskie pizze z bakłażana

  

Zapiekanka z kurczakiem, brokułami i sosem Alfredo

  

Danie z kiełbasy z warzywami

  

Taco ze smażoną rybą

  

PRZYSTAWKI MIĘSNE I RYBNE

  

Łosoś w panierce z syropu klonowego i orzechów pekan

  

Piersi z kurczaka smażone w białym winie

  

Udźce z kurczaka w plastrach boczku

  

Salsa z kurczaka z wolnowara

  

Chrupiący kurczak pomarańczowy

  

Smażony stek z sosem pieczarkowym

  

Łatwa biała ryba z cytryną i ziołami

  

Burgery z indyka z chili i limonką

  

Udźce z kurczaka caprese

  

Wołowina kung pao

  

WARZYWA I DODATKI

  

Smażony ryż kalafiorowy

  

Pieczone rzodkiewki w czosnku i ziołach

  

Gnieciony kalafior

  

Gnocchi z ketociasta

  

Balsamiczne pieczone brukselki

  

Pieczone brokuły cytrynowo-czosnkowe

  

Złociste pieczarki z szałwią

  

Nudle z cukinii z migdałowym pesto

  

SZYBKIE PRZEKĄSKI

  

Trzyskładnikowe krakersy z mąki migdałowej

  

Łatwe pieczone chipsy z cukinii

  

Chrupiące krążki cebulowe w boczku

  

Minikąski spanakopita

  

Faszerowane pieczarki z dipem z boczku i cheddara

  

Klopsiki z karmelizowaną cebulką

  

Chrupiące frytki z awokado z dipem chipotle

  

Łatwy dip Buffalo z kurczaka

  

Włoskie szaszłyki antipasto

  

Prażone chipsy kokosowe z wanilią

  

Pieczona mieszanka orzechowa z czosnkiem i ziołami

  

Pralinki z boczkiem i guacamole

  

CHLEBY ZA DOBRE, ŻEBY BYĆ KETO

  

Miękkie bajgle z ketociasta

  

Ciasteczka z mąki migdałowej

  

Serowe muszle do taco

  

Najlepszy 90-sekundowy chleb

  

Łatwy chleb uniwersalny

  

Włoskie czosnkowe paluszki chlebowe

  

Miękka tortilla z ketociasta

  

Chleb kawowy z cukinią

  

Migdałowe bułeczki do hamburgerów z lnem

  

DESERY DEKADENCKIE

  

Sernik klasyczny

  

Babeczki limonkowe

  

Muffiny borówkowe

  

Karmelowe brownie

  

Pralinki czekoladowe z masłem orzechowym

  

Pralinki z solonymi orzechami pekan

  

Pizza deserowa cynamonowa roladka

  

Lody orzechowe

  

Cytrynowe ciasteczka z makiem

  

Muffiny marchewkowe

  

Ciasto anielskie z truskawkami

  

PODSTAWOWE PRZYPRAWY I DODATKI

  

Dwuminutowy majonez z oleju z awokado

  

Dressing farmerski

  

Przyprawa do taco

  

Salsa z bazy kuchennej

  

Bezcukrowa musztarda „miodowa”

  

Sos malinowy

  

Domowy syrop klonowy bez cukru

  

Łatwe guacamole

  

Podstawowy winegret grecki

  

BIBLIOGRAFIA

  

PODZIĘKOWANIA

  

INDEKS

  

 

RozwińZwiń
W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia