POLECAMY
Wydawca:
Format:
epub, mobi, pdf
Nieprzyjemne szczypanie w gardle po czekoladzie, wysypka po szklance mleka, kaszel po spaghetti… Któż z nas choć raz nie doświadczył męczącej zgagi. Wiele osób, u których zdiagnozowano chorobę refluksową, boryka się z tym problemem każdego dnia, odmawiając sobie ulubionych potraw. Jest inne rozwiązanie! Znany lekarz i Autor bestsellera „Ukryte przyczyny refluksu i zgagi” w swojej książce kucharskiej prezentuje innowacyjny sposób gotowania oraz ponad 100 prostych przepisów, które pozwalają łączyć pozornie zabronione produkty z żywnością alkaliczną (w procesie gotowania czy miksowania) tak, aby ich kwasowość została zneutralizowana, a smak ulubionych dań zachowany. Pożegnaj refluks i zgagę skutecznie!
Rok wydania | 2020 |
---|---|
Liczba stron | 272 |
Kategoria | Poradniki |
Wydawca | Vital |
Tłumaczenie | Karolina Bochenek |
ISBN-13 | 978-83-8168-623-5 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Spis treści
| |
WSTĘP | |
CZĘŚĆ I – WPROWADZENIE I ZASADY | |
Na czym polega dieta niskokwasowa? | |
Dwanaście mitów na temat diety zasadowej | |
Wartości ph wybranych produktów spożywczych i napojów | |
CZĘŚĆ 2 – PRZEPISY | |
Koktajle, soki i ciepłe napoje | |
Smakowite śniadania | |
Przekąski i przystawki | |
Zupy i sałatki | |
Dania główne | |
Nowe wersje dressingów, sosów i innych dodatków | |
Słodkości | |
CZĘŚĆ 3 – PLAN DZIAŁANIA | |
Przykładowe tygodniowe menu i listy zakupów | |
Menu sezonowe | |
Podziękowania | |
Bibliografia | |
indeks | |