Ekologia żywności, środowiska i zdrowia człowieka

-20%

Ekologia żywności, środowiska i zdrowia człowieka

1 opinia

Wydawca:

FNCE

Format:

pdf, ibuk

DODAJ DO ABONAMENTU

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

20,00  25,00

Format: pdf

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

6,15

Wypożycz na 24h i opłać sms-em.
Brak wydruku.

20,0025,00

cena zawiera podatek VAT

ZAPŁAĆ SMS-EM ZAPŁAĆ SMS-EM

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 19,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

Monografia została zredagowana na podstawie artykułów przygotowanych przez uczestników 49. Międzynarodowego Seminarium Kół Naukowych
w Olsztynie ,,Koła Naukowe Szkołą Twórczego Działania”, które odbyło się
w Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie 24-25 września 2020
roku. Opracowanie zawiera prace z zakresu nauk biologicznych, medycznych,
o żywności i o zdrowiu.
Jest to edycja wyjątkowa, ponieważ zarówno Organizatorom, jak i Uczestnikom przyszło zmierzyć się z pandemią koronawirusa COVID-19, która od
marca do czerwca 2020 roku uniemożliwiała spotkania osobiste, pracę w laboratoriach badawczych uniwersytetów i wielokrotnie dokończenie badań będących
podstawą wystąpień seminaryjnych. Nas, jako Organizatorów przedsięwzięcia,
zaistniała sytuacja szczególnie dotknęła. Zmuszeni byliśmy do przesunięcia
terminu Konferencji z 23-24 kwietnia na 24-25 września 2020 roku oraz przeprowadzenia jej w formie zdalnej. Jest to pierwsza edycja MSKN realizowana
w ten sposób, co wymagało od nas przecierania ścieżek dotyczących przepisów,
które umożliwiłyby przeprowadzenie obrad online rzetelnie i zadowalająco dla
każdej ze stron.


Liczba stron473
WydawcaFNCE
ISBN-13978-83-662-6474-8
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ebook dostępny na rozdziały

Ekologia żywności, środowiska i zdrowia człowieka

  1. Analiza rynkowa probiotyków – suplementy czy leki »
  2. Analiza zachowań nabywców produktów ekologicznych »
  3. Antybiotykooporność bakterii z rodziny Enterobacteriaceae izolowanych z ryb i krewetek dostępnych w handlu detalicznym »
  4. Behawioralne skutki ekspozycji rozdętki zaostrzonej Physellaacuta na nanosrebro »
  5. Charakterystyka mleka koziego – właściwości funkcjonalne i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym »
  6. Charakterystyka produktów nisko przetworzonych na przykładzie jogurtów naturalnych. Porównanie polskiego i chorwackiego rynku jogurtów naturalnych. »
  7. Dynamika wiosennych migracji płazów do miejsc rozrodu oraz wpływ natężenia ruchu drogowego na śmiertelność płazów w Biebrzańskim Parku Narodowym »
  8. Edukacja zdrowotna jako kluczowy komponent profilaktyki chorób onkologicznych »
  9. Egzogenne lipidowe zapalenie płuc – trudności diagnostyczne. Opis przypadku »
  10. Elementy genetyczne odpowiedzialne za zjadliwość szczepów z rodzaju Staphylococcus izolowanych z żywności »
  11. Enterotoksyczność szczepów Staphylococcus sp. wyizolowanych z żywności »
  12. Gdzie czai się zło – stan mikrobiologiczny terminali w zakładach gastronomicznych »
  13. Grzyby keratynofilne i keratynolityczne zasiedlające place zabaw w wybranych parkach Wrocławia »
  14. Immunoreaktywność kalbindyny w polu przedwzrokowym u kawii domowej (Cavia porcellus) w okresie płodowym »
  15. Jakość mikrobiologiczna niepasteryzowanych soków owocowych i warzywnych »
  16. Mieloperoksydaza (MPO) i lizozym (LZM) w neutrofilach królików (Oryctolagus cuniculus) zakażonych eksperymentalnie szczepem Rossi wirusa Lagovirus europaeus GI.1a »
  17. Mikrobiologiczna ocena wody w procesie produkcyjnym w mikrobrowarze »
  18. Mleko modyfikowane dla niemowląt – świadomy wybór czy model karmienia powielany przez pokolenia? »
  19. Optymalizacja procesu projektowania starterów do reakcji qPCR poprzez adaptację półautomatycznej metodyki bazującej na narzędziach in silico »
  20. Oznaczanie zawartości laktozy w serach dojrzewających z informacją na etykiecie „bez laktozy” i bez takiej informacji »
  21. Podobieństwo fenotypowe pałeczek Listeria monocytogenes izolowanych z mrożonych produktów przetwórstwa owocowo-warzywnego »
  22. Porównanie wyników chirurgicznego leczenia otyłości u kobiet i mężczyzn »
  23. Porównanie wyników chirurgicznego leczenia otyłości u pacjentów w różnych grupach wiekowych »
  24. Postrzeganie żywności wygodnej i funkcjonalnej przez regionalnych konsumentów »
  25. Preferencje konsumentów odnośnie do spożycia pieczywa »
  26. Preferencje pokarmowe i zachowanie drapieżnicze ślimaka Anentome helena w warunkach laboratoryjnych »
  27. Rola bakterii Enterococcus spp. w produkcji mięs fermentowanych »
  28. Selection of several Aureobasidium pullans isolates to determine their effectiveness in suppressing the development of Fusarium graminearum »
  29. Spis treści+wstęp »
  30. Spożycie polifenoli z dietą, aktywność fizyczna a wartości parametrów kąta fazowego »
  31. Stan wiedzy mykologicznej na temat bezpiecznego grzybobrania wśród studentów Wydziału Biologii i Biotechnologii Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie »
  32. Studium przypadku pacjentki z ostrą białaczką limfoblastyczną z wczesnym zajęciem OUN »
  33. Substancje słodzące w dostępnych na polskim rynku produktach cukierniczych dla diabetyków »
  34. Wiedza i zwyczaje żywieniowe oraz poglądy na temat mitów żywieniowych studentów polskich uczelni »
  35. Wizerunek pielęgniarstwa w opinii społeczeństwa »
  36. Wybrana mikroflora deserów przeznaczonych dla niemowląt i dzieci »
  37. Wyniki wstępnych badań nad grzybami mikroskopijnymi zasiedlającymi błony lotne nietoperzy wylatujących z podziemnego zimowiska »
  38. Występowanie oporności na antybiotyki i czynników wirulencji u szczepów Enterococcus izolowanych z żywności pochodzenia zwierzęcego »
  39. Występowanie wybranych czynników wirulencji u paciorkowców z rodzaju Enterococcus izolowanych z żywności pochodzenia roślinnego »
  40. Właściwości zdrowotne lucumy i jej wpływ na cechy fizykochemiczne ciastek »

EBOOKI WYDAWCY

Ciekawe propozycje

W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia