Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.1.

-20%

Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.1.

1 opinia

Wydawca:

FNCE

Format:

pdf, ibuk

DODAJ DO ABONAMENTU

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

14,40  18,00

Format: pdf

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

6,15

Wypożycz na 24h i opłać sms-em

14,4018,00

cena zawiera podatek VAT

ZAPŁAĆ SMS-EM

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 19,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

Szanowni Państwo, oddajmy do Państwa rąk pierwszy tom monografii Bezpieczeństwo Zdrowotne.
Tytułem wprowadzenia, Mirosława JAWOROWSKA wprowadza nas w zagadnienia z zakresu bezpieczeństwa zdrowotnego polskiej młodzieży szkolnej. Autorka zwraca uwagę na fakt, że na podstawie danych z badań i statystyk z przełomu lat 90. XX wieku i początkowej dekady wieku XXI można potwierdzić niepokojący stan zdrowotny polskiej młodzieży szkół podstawowych i średnich. Podkreśla, że zbyt dużo jest przypadków śmierci dzieci w wypadkach samochodowych, sezonowych epidemiach np. grypy i wskutek zatrucia, w tym narkotykami. U dzieci powraca gruźlica i pojawia się coraz częściej cukrzyca I stopnia. Otyłość jest problemem dla młodzieży w wieku 9 lat w 12-13% całej zbiorowości w tym wieku. Analiza zagrożeń nie jest jedynym celem publikacji, lecz także analiza uwarunkowań chorobotwórczych zjawisk wśród uczniów i wskazanie na konieczne działania zmierzające do poprawy sytuacji.


Liczba stron299
WydawcaFNCE
ISBN-13978-83-65096-29-6
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ebook dostępny na rozdziały

Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.1.

  1. ANALIZA SPOSOBU ŻYWIENIA I STANU ODŻYWIENIA PACJENTÓW Z ZESPOŁEM METABOLICZNYM »
  2. BEZPIECZEŃSTWO PRAWNE ŻYWNOŚCI GMO. NOWE PRZEPISY PRAWNE UŁATWIAJĄCE ZAKAZ UPRAW »
  3. BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE DZIECI W PLACÓWKACH PRZEDSZKOLNYCH »
  4. BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI PODDANEJ OBRÓBCE RADIACYJNEJ »
  5. CHALLENGES TO GMO IN XXI CENTURY »
  6. DETERMINANTY WYBORU ŻYWNOŚCI PRZEZ KONSUMENTA »
  7. EUROPEJSKI SYSTEM ZAPOBIEGANIA INCYDENTOM W ZAKRESIE BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI: RASFF – RAPID ALERT SYSTEM FOR FOOD AND FEED »
  8. FOOD WASTE AMONG PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL STUDENTS »
  9. IDEA I ZAŁOŻENIA SYSTEMU HACCP »
  10. INTERAKCJE LEKÓW ZE SKŁADNIKAMI POKARMOWYMI »
  11. NAJCZĘSTSZE NIEZGODNOŚCI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI W SKLEPACH SPOŻYWCZYCH NA PODSTAWIE AUDYTÓW HACCP »
  12. NAWYKI ŻYWIENIOWE MŁODZIEŻY W OKRESIE DORASTANIA A RADZENIE SOBIE ZE STRESEM »
  13. Noty biograficzne »
  14. OCHRANA ŽIVOTA A ZDRAVIA V KONTEXTE PRIMÁRNEHO VZDELÁVANIA NA SLOVENSKU »
  15. ORTOREKSJA JAKO ZAGROŻENIE ZDROWOTNE WSPÓŁCZESNEGO CZŁOWIEKA »
  16. OTYŁOŚĆ I NADWAGA U DZIECKA W WIEKU WCZESNOSZKOLNYM A JEGO FUNKCJONOWANIE W RÓŻNYCH ŚRODOWISKACH WYCHOWAWCZYCH »
  17. POLISACHARYDY JAKO SKŁADNIK JADALNYCH FOLII OCHRONNYCH APLIKOWANYCH NA ŻYWNOŚĆ »
  18. RELACJA POMIĘDZY STANEM ODŻYWIENIA A STĘŻENIEM IMMUNOGLOBULINY G U OSÓB DOROSŁYCH »
  19. Spis treści +wstęp »
  20. SPOŻYCIE PRODUKTÓW TYPU FAST FOOD PRZEZ MŁODZIEŻ »
  21. WPŁYW SUROWCÓW I WARUNKÓW PROCESU NA JAKOŚĆ WYBRANYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH »
  22. WYKORZYSTANIE ROBOTÓW PRZEMYSŁOWYCH W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM »
  23. ŻYCIE Z BULIMIĄ (STUDIUM INDYWIDUALNEGO PRZYPADKU) »
  24. ŻYWIENIE I SUPLEMENTACJA KRZEMEM JAKO ELEMENT CZYNNEJ PROFILAKTYKI ZDROWIA SPOŁECZEŃSTWA »
  25. ОЦЕНКА ФАКТОРОВ И УСЛОВИЙ ОБЕСПЕЧЕНИЯ ЭКОНОМИЧЕСКОЙ  »
  26. „OSKARŻENI O OTYŁOŚĆ” – CZY ŻYWIENIE I ŻYWNOŚĆ TO JEDYNI WINNI? »

EBOOKI WYDAWCY

Ciekawe propozycje

W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia