Mięso nas zabija. Jak zerwać z uzależnieniem od białka zwierzęcego

1 opinia

Wydawca:

Vital

Format:

epub, mobi, pdf

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

37,30  44,40

Format: epub, mobi, pdf

37,3044,40

cena zawiera podatek VAT

Autorzy ujawniają mechanizm powszechnego uzależnienia od mięsa oraz obalają mity związane ze spożywaniem białka zwierzęcego. Udowadniają, że proteiny wcale nie pomagają spalić kilogramów, a węglowodany w naturalnej postaci stają się źródłem zdrowia, witalności i energii. Co więcej, testy laboratoryjne wykazały istnienie wyraźnego związku między białkiem zwierzęcym, a nadwagą, nadciśnieniem, chorobami serca, cukrzycą i nowotworami, jak również wieloma innymi chorobami odpowiedzialnymi za skrócenie długości życia. Książka nie nakłania do całkowitej rezygnacji z mięsa, ale do stopniowego, rozsądnego modyfikowania nawyków żywieniowych. Ujawnia, że białko zwierzęce można z powodzeniem zastąpić białkiem roślinnym. Koniec z mięsem, początek zdrowia.


Liczba stron397
WydawcaVital
TłumaczenieGrzegorz Ciecieląg
ISBN-13978-83-65404-94-7
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

EBOOKI WYDAWCY

Ciekawe propozycje

Spis treści

  

CZĘŚĆ PIERWSZA: Garth Davis: mięsoholik
ROZDZIAŁ 1: Cześć, nazywam się Garth i jestem uzależniony od mięsa
ROZDZIAŁ 2: Historia upadku
ROZDZIAŁ 3: W poszukiwaniu diety idealnej

CZĘŚĆ DRUGA: Jak staliśmy się białkoholikami
ROZDZIAŁ 4: Historia białka
ROZDZIAŁ 5: Białko przejmuje władzę w królestwie żywienia
ROZDZIAŁ 6: Atkins i nie tylko
ROZDZIAŁ 7: Nowy posmak białkoholizmu: paleo

CZĘŚĆ TRZECIA: Białko: Tylko śmierć i choroby
ROZDZIAŁ 8: Jak odróżnić prawdę od pseudonauki
ROZDZIAŁ 9: Cukrzyca: to mięso nadaje życiu słodki smak
ROZDZIAŁ 10: Nadciśnienie: jak białko nas przytłacza
ROZDZIAŁ 11: Choroby serca: odstaw mięso, ciesz się życiem
ROZDZIAŁ 12: Otyłość: to nie wina węglowodanów
ROZDZIAŁ 13: Białko a nowotwory
ROZDZIAŁ 14: Jak uniknąć przedwczesnej śmierci

CZĘŚĆ CZWARTA: Powrót do zdrowia
ROZDZIAŁ 15: Ile białka potrzebujemy?
ROZDZIAŁ 16: Ograniczamy spożycie białka zwierzęcego
ROZDZIAŁ 17: Plan posiłków

Podziękowania
Bibliografia

RozwińZwiń
W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia