Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy

1 opinia

Format:

mobi, epub, ibuk

DODAJ DO ABONAMENTU

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

33,04  47,20

Format: mobi, epub

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

6,15

Wypożycz na 24h i opłać sms-em

33,0447,20

cena zawiera podatek VAT

ZAPŁAĆ SMS-EM

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 19,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej?


Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie teraz zapewne pytania:


- Czy naprawdę potrzebna jest aż taka rewolucja żywieniowa, by czuć się lepiej?
- Czy będę już na diecie do końca życia?
- A co z poranną kawą z mlekiem?


Największą trudnością przy wdrożeniu diety eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, ale poznanie tych, które staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i stosowanie zamienników pomoże urozmaicić dietę, a przede wszystkim wyciszyć układ immunologiczny, zapobiegając powstawaniu nowych alergii.


Książka zawiera bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na podstawowych, łatwo dostępnych składnikach. Dzięki zamieszczonym przepisom zobaczysz, że stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda zarówno na śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje, świąteczny obiad dla rodziny, desery oraz wiele innych okazji.


Liczba stron192
WydawcaPZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN-13978-83-200-5631-0
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyRavelo Sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Przedmowa     9
    Od autorki     11
    Jak czytać tę książkę     12
    Twoja domowa spiżarnia – produkty, które warto mieć w domu     15
    Baza wiedzy o produktach     17
    Podstawowe zamienniki     34
  ŚNIADANIA – NIE TYLKO KANAPKI
    Placuszki marchewkowe     40
    Gryczane placuszki drożdżowe     42
    Amarantusowe placuszki bananowe     44
    Owsiane placuszki kokosowe     46
    Ekspresowa, rozgrzewająca owsianka     48
    Szarlotkowa jaglanka     50
    Granola z musem owocowym i twarożkiem z nerkowców     52
    Truskawkowy twarożek z nerkowców     54
    Pasta z młodej marchewki     54
    Ziołowa pasta z tofu     55
    Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów     55
    Pasztet jaglany w stylu włoskim     58
    Gryczany pasztet z suszoną śliwką i jałowcem     60
    Niepulchny chleb bez drożdży i zakwasu     61
    Ziemniaczany chleb codzienny     62
  LUNCHE I D RUGI E ŚNIADANIA NA WYNOS
    Springrollsy z łososiem i mango     68
    Ryżowe rolki z warzywami i wegańską „pastą z tuńczyka”     70
    Naleśnikowe roladki na słodko z owocami i twarożkiem z nerkowców     72
    Wytrawne muffiny z suszonymi pomidorami i tofu     74
    Owsiane ciacha do kawy     76
    Burger jaglany z burakiem i sezamem     78
    Sajgonki z warzywami i quinoa     80
  ZUPY NI E T Y LKO NA O BIAD
    Zupa marchewkowo-pomidorowa     86
    Ekspresowa zupa kokosowa z kurczakiem (lub bez kurczaka)     88
    Lekka zupa z buraków z kosteczkami z tofu     90
    Sycąca zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami     92
    Chłodnik litewski     94
    Rozgrzewająca zupa meksykańska     96
    Zupa z zielonego groszku z gruszką i kaszą jaglaną     98
    Zupa dyniowo-marchewkowa z amarantusem     100
  DRUGIE DANIE – KILKA PRZ EPISÓW NA DANIA O BIADOWE
    Pulpeciki drobiowe z amarantusem     106
    Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami ciecierzycą     108
    Pikantne kiełbaski pod kukurydzianą pierzynką     110
    Naleśniki z soczewicą zapiekane pod wegańskim beszemelem     112
    Chrupiące nuggetsy z batatów     114
    Kopytka z batatów z orzechową polewą     116
    Cukinia faszerowana kaszą jaglaną     118
    Chrupiące paluszki rybne (lub z kurczaka)     120
    Cynamonowe leniwe pierożki z tartym jabłkiem i orzechami     122
    Musaka zapiekana pod wegańskim beszamelem     124
  SŁODKOŚCI NA CO DZIEŃ
    Toffinki. Karmelowe babeczki z tofu     130
    Truskawkowy jagielnik bez pieczenia     132
    Ryżowy deser z jabłkami     133
    Owoce pod migdałową kruszonką     134
    Muffinki marchewkowe     136
    Ciasto czekoladowe z owocami     138
    Zbożowy batonik     140
    Kruche ciasteczka korzenne (nie tylko na święta)     142
    Mus czekoladowy     144
    Mus mango–chia     146
    Piegowaty koktajl z ziarnami bogatymi w wapń     148
    Ekspresowe lody bananowo-orzechowe     150
  ŚWIĘTA
    Pasztet świąteczny z selerem i żurawiną     156
    Pączusie z batatów w cynamonowym cukrze     158
    Ciasto czekoladowe na grzańcu przełożone powidłami śliwkowymi     160
    Trufle czekoladowe idealne na prezent     162
    Sorbetowy drink z arbuza i prosecco     164
    Torcik z tapioki     166
  DIPY, SOSY I DODATKI – PODSTAWOWE PRZEPISY
    Dressing bazyliowy do sałatki     172
    Sojonez i sosy na jego bazie     174
    Sos czosnkowy     174
    Sos tatarski     175
    Sos koperkowy     175
    Wegański beszamel     176
    Bita śmietana kokosowa     178
    Wegańska polewa czekoladowa     180
    Alfabetyczny spis potraw     182
RozwińZwiń
W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia