Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy

1 opinia

Format:

mobi, epub, ibuk

DODAJ DO ABONAMENTU

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

33,04  47,20

Format: mobi, epub

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

6,15

Wypożycz na 24h i opłać sms-em

33,0447,20

cena zawiera podatek VAT

ZAPŁAĆ SMS-EM

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 19,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej?


Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie teraz zapewne pytania:


- Czy naprawdę potrzebna jest aż taka rewolucja żywieniowa, by czuć się lepiej?
- Czy będę już na diecie do końca życia?
- A co z poranną kawą z mlekiem?


Największą trudnością przy wdrożeniu diety eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, ale poznanie tych, które staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i stosowanie zamienników pomoże urozmaicić dietę, a przede wszystkim wyciszyć układ immunologiczny, zapobiegając powstawaniu nowych alergii.


Książka zawiera bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na podstawowych, łatwo dostępnych składnikach. Dzięki zamieszczonym przepisom zobaczysz, że stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda zarówno na śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje, świąteczny obiad dla rodziny, desery oraz wiele innych okazji.


Liczba stron192
WydawcaPZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN-13978-83-200-5631-0
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyRavelo Sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Przedmowa    9
    Od autorki    11
    Jak czytać tę książkę    12
    Twoja domowa spiżarnia – produkty, które warto mieć w domu    15
    Baza wiedzy o produktach    17
    Podstawowe zamienniki    34
    Placuszki marchewkowe    40
    Gryczane placuszki drożdżowe    42
    Amarantusowe placuszki bananowe    44
    Owsiane placuszki kokosowe    46
    Ekspresowa, rozgrzewająca owsianka    48
    Szarlotkowa jaglanka    50
    Granola z musem owocowym i twarożkiem z nerkowców    52
    Truskawkowy twarożek z nerkowców    54
    Pasta z młodej marchewki    54
    Ziołowa pasta z tofu    55
    Pasta ze słonecznika i suszonych pomidorów    55
    Pasztet jaglany w stylu włoskim    58
    Gryczany pasztet z suszoną śliwką i jałowcem    60
    Niepulchny chleb bez drożdży i zakwasu    61
    Ziemniaczany chleb codzienny    62
    Springrollsy z łososiem i mango    68
    Ryżowe rolki z warzywami i wegańską „pastą z tuńczyka”    70
    Naleśnikowe roladki na słodko z owocami i twarożkiem z nerkowców    72
    Wytrawne muffiny z suszonymi pomidorami i tofu    74
    Owsiane ciacha do kawy    76
    Burger jaglany z burakiem i sezamem    78
    Sajgonki z warzywami i quinoa    80
    Zupa marchewkowo-pomidorowa    86
    Ekspresowa zupa kokosowa z kurczakiem (lub bez kurczaka)    88
    Lekka zupa z buraków z kosteczkami z tofu    90
    Sycąca zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami    92
    Chłodnik litewski    94
    Rozgrzewająca zupa meksykańska    96
    Zupa z zielonego groszku z gruszką i kaszą jaglaną    98
    Zupa dyniowo-marchewkowa z amarantusem    100
    Pulpeciki drobiowe z amarantusem    106
    Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami ciecierzycą    108
    Pikantne kiełbaski pod kukurydzianą pierzynką    110
    Naleśniki z soczewicą zapiekane pod wegańskim beszemelem    112
    Chrupiące nuggetsy z batatów    114
    Kopytka z batatów z orzechową polewą    116
    Cukinia faszerowana kaszą jaglaną    118
    Chrupiące paluszki rybne (lub z kurczaka)    120
    Cynamonowe leniwe pierożki z tartym jabłkiem i orzechami    122
    Musaka zapiekana pod wegańskim beszamelem    124
    Toffinki. Karmelowe babeczki z tofu    130
    Truskawkowy jagielnik bez pieczenia    132
    Ryżowy deser z jabłkami    133
    Owoce pod migdałową kruszonką    134
    Muffinki marchewkowe    136
    Ciasto czekoladowe z owocami    138
    Zbożowy batonik    140
    Kruche ciasteczka korzenne (nie tylko na święta)    142
    Mus czekoladowy    144
    Mus mango–chia    146
    Piegowaty koktajl z ziarnami bogatymi w wapń    148
    Ekspresowe lody bananowo-orzechowe    150
    Pasztet świąteczny z selerem i żurawiną    156
    Pączusie z batatów w cynamonowym cukrze    158
    Ciasto czekoladowe na grzańcu przełożone powidłami śliwkowymi    160
    Trufle czekoladowe idealne na prezent    162
    Sorbetowy drink z arbuza i prosecco    164
    Torcik z tapioki    166
    Dressing bazyliowy do sałatki    172
    Sojonez i sosy na jego bazie    174
    Sos czosnkowy    174
    Sos tatarski    175
    Sos koperkowy    175
    Wegański beszamel    176
    Bita śmietana kokosowa    178
    Wegańska polewa czekoladowa    180
    Alfabetyczny spis potraw    182
RozwińZwiń
W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia