Determinants of development of innovative integration links between agriculture and food industry

Determinants of development of innovative integration links between agriculture and food industry

Selected issues (on the example of Podkarpackie Province)

1 opinia

Format:

ibuk

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

6,15

Wypożycz na 24h i opłać sms-em

7,88

cena zawiera podatek VAT

ZAPŁAĆ SMS-EM

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 19,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

Opracowanie stanowi bardzo dobre studium różnego rodzaju innowacyjnych powiązań pomiędzy rolnictwem a przemysłem rolno-spożywczym w warunkach dynamicznych zmian rozwojowych, jakie występują w tym względzie. Publikacja dotyczy zatem aktualnych zagadnień o znaczeniu strategicznym. Jest opracowaniem na wysokim poziomie naukowym, charakteryzuje się bardzo dobrą kompozycją merytoryczną i umiejętnie dobranym zbiorem pozycji bibliograficznych. W studium wykorzystano stosunkowo szeroką bazę informacji statystycznych, wyprowadzając logiczne i merytorycznie ważne wnioski. Należy również podkreślić dobry poziom języka angielskiego i staranny edytorski wizerunek publikacji. To, co warto także zaak-centować, to umiejętne przedstawienie dalszych badań w obszarze powiązań wy-stępujących w rolnictwie i przemyśle przetwórczym.


Z recenzji prof. zw. dra hab. Stanisława Wydymusa


Liczba stron136
WydawcaWydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego
ISBN-13978-83-7996-249-5
Język publikacjiangielski
Informacja o sprzedawcyRavelo Sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

  INTRODUCTION    9
  Chapter I    13
  CONNECTIONS AND FORMS OF INTEGRATION IN FOOD ECONOMY    13
  1.1. The essence of integration links    13
  1.2. Specific features of the agricultural and food markets    16
  1.3. Motives for development of integration links in market economy    19
  1.4. Typology of integration links    21
  1.5. A review of selected forms of vertical and horizontal integrations    26
  Chapter II    31
  OVERVIEW OF CONCEPTS OF INNOVATIVE INTEGRATION LINKS    31
  2.1. The outline of ideas and the genesis of concepts of cluster structures    31
  2.2. Clusters and cluster initiatives – comparative aspects    36
  2.3. Legal forms of creating cluster initiatives and clusters    38
  2.4. The benefits and advantages of functioning of innovative structures    41
  2.5. Limitations and risks associated with functioning of clusters    45
  Chapter III    50
  KEY FACTORS OF DEVELOPMENT OF CLUSTER INITIATIVES AND STRUCTURES    50
  3.1. Cluster development processes    50
  3.2. Economic determinants    52
  3.2.1. Supply determinants    54
  3.2.2. Demand factors    57
  3.2.3. Structural determinants    59
  3.3. Institutional factors    62
  3.3.1. Institutions supporting development of clusters    63
  3.3.2. The policy of support for cluster structures    65
  3.3.3. Opportunities for developing cluster initiatives in the agri-food sector    70
  Chapter IV    75
  STATE AND DETERMINANTS OF DEVELOPMENT OF CLUSTER INITIATIVES IN PODKARPACIE IN THE LIGHT OF RESEARCH    75
  4.1. An overview of the functioning cluster initiatives    75
  4.2. The scope and methodology of research on agricultural producers and processing units    81
  4.3. The methodology of research on the opinion of entities running farms    82
  4.4. Characterization of the method of selection of units functioning in the field of food Processing    85
  4.5. Factors affecting the development of integration links in the opinion of agricultural Producers    88
  representatives of processing companies    99
  Chapter V    109
  DIAGNOSIS OF CONDITIONINGS, RESTRICTIONS AND FORECAST FOR DEVELOPMENT OF CLUSTER STRUCTURES IN PODKARPACIE    109
  5.1. The assessment of state and potential for development of cluster initiatives    109
  5.2. The specificity of the agri-food sector and the limits of development    112
  5.3. The mission, vision and objectives of the functioning cluster initiatives    115
  5.4. Recommendations and forecast for development of agri-food clusters    117
  5.5. Courses of development of the province based on clusters    120
  SUMMARY AND CONCLUSIONS    124
  REFERENCES    128
  INTERNET SOURCES    134
  LIST OF TABLES    135
  LIST OF FIGURES    136
RozwińZwiń
W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia