Kuchnia świata dla diabetyków

1 opinia

Wydawca:

RM

Format:

epub, mobi, pdf, ibuk

DODAJ DO ABONAMENTU

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

23,92  29,90

Format: epub, mobi, pdf

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

Cena początkowa: 29,90 zł (-20%)

Najniższa cena z 30 dni: 19,43 zł  


23,92

w tym VAT

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 24,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

Creme de citron, yakitori z kurczaka, zupa reńska czy może crostini z wątróbką i tuńczykiem? Kto powiedział, że kuchnia dla diabetyków musi być nudna?
Autorka książki zabiera osoby chore na cukrzycę w kulinarną podróż po świecie. Proponuje im dania kuchni śródziemnomorskiej, niemieckiej, chińskiej, japońskiej, żydowskiej, a także holenderskiej. W tym smakowitym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie.
Do każdego dania wyliczono indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność.


Rok wydania2017
Liczba stron160
KategoriaDiabetologia
WydawcaRM
ISBN-13978-83-7773-716-3
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

INNE EBOOKI AUTORA

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Od Autorki
  Wstęp
  Co to jest cukrzyca?
  „Słodkie” mamy
  Złe nawyki żywieniowe
  Dieta – klucz do zdrowia!
  Hipoglikemia i hiperglikemia
  Samokontrola
  Kuchnia włoska
  Zupa z cukinii z parmezanem
  Zupa krem z dyni
  Chłodnik pomidorowy
  Zupa szpinakowa z czosnkiem
  Zapiekane pomidory z mozzarellą
  Krewetki z owocami
  Zapiekana papryka z fasolą
  Caponata z cukinią
  Włoskie antipasti
  Pieczarki po włosku
  Pesto rosso
  Pesto genueńskie
  Pasta z wątróbki i tuńczyka
  Bakłażanowe roladki
  Sałatka „Zielono mi”
  Faszerowane cukinie
  Faszerowany bakłażan
  Szparagi zapiekane z parmezanem
  Panforte
  Toskańska fantazja
  Smakowite pomidorki
  Kuchnia francuska
  Wytrawne ciasteczka z serem i rozmarynem
  Zielony groszek na sposób francuski
  Sałatka z ciepłymi wątróbkami drobiowymi
  Liście cykorii z sosem szczawiowym
  Sałata z grillowanym kozim serem
  Pietruszka na gorąco
  Tapenada
  Grzanki czosnkowe
  Clafoutis z pomidorkami koktajlowymi
  Zupa krem z rukwi wodnej
  Zupa bisque
  Zupa rybna ze szczawiem i cydrem
  Zupa bouillabaisse
  Ratatouille
  Krem z cieciorki
  Quenelle z ryby i jogurtu
  Kotlety jagnięce z tymiankiem
  Cielęcina z tymiankiem i oliwkami
  Kurczak w pastisie
  Krem au citron
  Mus czekoladowy
  Parfait z czekoladą
  Tarta z jabłkami
  Morele w czerwonym winie
  Ptasie mleczko brzoskwiniowe
  Kuchnia grecka
  Zupa z kurczaka i cytryny (avgolemono)
  Zupa jogurtowa na zimno
  Zupa z kurczaka i pieczonych pomidorów
  Fasolatha – zupa fasolowa po grecku
  Sos grecki
  Tzatziki
  Sałata z migdałami
  Sałatka z zielonej fasolki z serem feta
  Horiatiki
  Szpinak po grecku
  Orzechowe roladki z bakłażana
  Sznycelki z tymiankiem
  Piersi kurczaka z dynią, kolendrą i serem feta
  Kotlety z kurczaka po grecku
  Małże w sosie pomidorowym
  Kuchnia niemiecka
  Tosty z selerem naciowym
  Czekoladowe tosty
  Zupa chlebowa
  Brandenburska zupa z węgorza
  Zupa reńska
  Zupa makaronowa z selerem naciowym
  Roladki z cykorii w szynce
  Sałatka selerowa z matiasami
  Golonka z piwem
  Gęś pieczona z gruszkami
  Eintopf jarzynowy
  Dorsz po hambursku
  Sola w sosie śmietanowo-musztardowym
  Kraby na zielonej sałacie
  Zapiekane jabłka
  Pfitzauf – maślane babeczki
  Placki twarogowe
  Ciasto z Badenii
  Krem z Saksonii
  Bawarska lemoniada
  Kuchnia holenderska
  Sos holenderski
  Szparagi z sosem holenderskim
  Sałatka holenderska
  Zimowa sałatka holenderska
  Sałatka z zielonego groszku i sera
  Sałatka z kalafiora
  Śledź po holendersku
  Zupa serowa
  Erwtensoep – grochówka z zielonego groszku
  Kremowa zupa musztardowa
  Zupa z porów
  Papryka po holendersku
  Piersi kurczaka z serem pleśniowym i porem
  Pory zapiekane z szynką
  Sałatka z bobu
  Królik świąteczny
  Indyk z bogatym wnętrzem
  Szarlotka holenderska
  Poffertjes – holenderskie racuszki
  Mule
  Kuchnia chińska
  Wieprzowina słodko-kwaśna
  Zupa rybna z pomidorem i koperkiem
  Smażony makaron z wieprzowiną i imbirem
  Zielone warzywa z sezamem
  Pieczony dorsz z imbirem i dymką
  Kapusta pekińska duszona z pieczarkami
  Kurczak z kalafiorem
  Kurczak z chili
  Sałatka z kapusty i makaronu
  Kaczka po pekińsku
  Kuchnia japońska
  Wieprzowina z imbirem
  Ryba zapiekana z jajkami
  Yakitori z kurczaka
  Sałata jak sushi
  Krewetki w tempurze z porem
  Futomaki
  Gyuniku itame
  Sos teriyaki
  Placki warzywne okonomiyaki
  Zupa misoshiru
  Kurczak teriyaki z sezamem
  Kuchnia żydowska
  Sałatka z bakłażanów
  Sałatka z bobu z kaparami
  Sałatka grejpfrutowa
  Śledź siekany
  Pipkes, czyli gęsie pipki (wersja 1)
  Gęsi pipek (wersja 2)
  Nadziewane cebule
  Gołąbki, czyli holiszkes
  Cymes z wołowiną
  Pomarańczowe bułeczki
  Sernik po żydowsku na ciepło
  Racuszki Chanuka
RozwińZwiń