EBOOKI WYDAWCY
Autor:
Redakcja:
Wydawca:
Format:
epub, mobi
Zdobądź wiedzę potrzebną do ułożenia sobie diety sportowca. Dowiedz się, jakich produktów i w jakich ilościach potrzebuje twój organizm przy regularnym wysiłku fizycznym.
Książka Nancy Clark “Jedz i trenuj” to recepta na zrównoważoną dietę sportowca. Odpowiada na pytania:
- jak dodać siły mięśniom,
- co jeść, by skutecznie budować tkankę mięśniową,
- dlaczego śniadanie jest podstawą diety sportowca,
- co jeść przed wysiłkiem, w jego trakcie i po zakończeniu,
- jak za pomocą diety wesprzeć regenerację organizmu,
- jak się dobrze nawadniać,
- jak rozsądnie tracić kilogramy,
- co zrobić, by uniknąć problemów z zaburzeniami odżywiania,
- jak mądrze używać suplementów w diecie sportowca.
Książka zawiera również gotowe przepisy.
Liczba stron | 448 |
---|---|
Wydawca | Buk Rower |
Tłumaczenie | Anna Siecińska |
ISBN-13 | 978-83-64131-22-6 |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | Ravelo Sp. z o.o. |
EBOOKI WYDAWCY
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Spis treści
CZĘŚĆ I | |
Codzienna dieta dla aktywnych | |
ROZDZIAŁ 1 Wysokoenergetyczny plan żywieniowy | |
ROZDZIAŁ 2 Co jeść, by być zdrowym w każdym wieku | |
ROZDZIAŁ 3 Śniadanie – podstawa dobrej diety sportowej | |
ROZDZIAŁ 4 Lunch i obiad – w domu i w biegu | |
ROZDZIAŁ 5 Przekąski i napady głodu | |
ROZDZIAŁ 6 Węglowodany – siła mięśni | |
ROZDZIAŁ 7 Białko – przyrost i naprawa mięśni | |
ROZDZIAŁ 8 Uzupełnij to, co wypocisz | |
CZĘŚĆ II | |
Jedzenie a wyniki w sporcie | |
ROZDZIAŁ 9 Odżywianie przed wysiłkiem | |
ROZDZIAŁ 10 Co jeść w trakcie i po wysiłku | |
ROZDZIAŁ 11 Suplementy, odżywki i żywność funkcjonalna | |
ROZDZIAŁ 12 Wiek a potrzeby żywieniowe | |
CZĘŚĆ III | |
Równo-waga, czyli zdrowe podejście do kilogramów | |
ROZDZIAŁ 13 Za mało, za dużo czy w sam raz? | |
ROZDZIAŁ 14 Więcej mięśni, a nie tłuszczu | |
ROZDZIAŁ 15 Schudnij bez głodzenia się | |
ROZDZIAŁ 16 Zaburzenia łaknienia i obsesje żywieniowe | |
CZĘŚĆ IV | |
Przepisy dla zwycięzców | |
ROZDZIAŁ 17 Pieczywo i śniadania | |
ROZDZIAŁ 18 Makaron, ryż, ziemniaki | |
ROZDZIAŁ 19 Warzywa i sałatki | |
ROZDZIAŁ 20 Kurczak i indyk | |
ROZDZIAŁ 21 Ryby i owoce morza | |
ROZDZIAŁ 22 Wołowina i wieprzowina | |
ROZDZIAŁ 23 Fasola i tofu | |
ROZDZIAŁ 24 Napoje i koktajle | |
ROZDZIAŁ 25 Przekąski i desery | |