INNE EBOOKI AUTORA
-20%
Autor:
Wydawca:
Format:
pdf, ibuk
Celem autorki jest zrozumienie i wyjaśnienie czynników, które podczas tworzenia innowacji produktu (kolekcji odzieżowej) mogą wspierać lub hamować zarządzanie wiedzą w organizacji przez zespół projektowy w uzyskiwaniu dojrzałości projektowej w wybranych polskich przedsiębiorstwach branży odzieżowej zajmujących się projektowaniem, wytwarzaniem i sprzedażą odzieży damskiej. Celem metodycznym pracy jest opracowanie holistycznego modelu badawczego umożliwiającego zrozumienie i wyjaśnienie warunków zarządzania wiedzą w rozwoju innowacji produktu.
Rok wydania | 2013 |
---|---|
Liczba stron | 198 |
Kategoria | Zarządzanie, organizacja, strategie |
Wydawca | Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego |
ISBN-13 | 978-83-786-5070-6 |
Numer wydania | 1 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
INNE EBOOKI AUTORA
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Spis treści
WSTĘP | 7 |
CZĘŚĆ I. TEORETYCZNE ASPEKTY ZARZĄDZANIA WIEDZĄ I INNOWACJAMI | 13 |
Rozdział 1. ISTOTA I KONCEPCJA ZARZĄDZANIA WIEDZĄ W ORGANIZACJI | 15 |
1.1. Rola wiedzy w zarządzaniu | 15 |
1.2. Pojęcie i rodzaje wiedzy w zarządzaniu | 26 |
1.3. Zarządzanie wiedzą jako wieloraka dyscyplina | 33 |
1.4. Modele zarządzania wiedzą i pomiar wiedzy | 43 |
Rozdział 2. INNOWACJE JAKO CZYNNIK ROZWOJU ORGANIZACJI | 55 |
2.1. Znaczenie i klasyfikacja innowacji | 55 |
2.2. Innowacja procesowa w przedsiębiorstwie | 75 |
CZĘŚĆ II. METODYCZNO‑EMPIRYCZNE ASPEKTY BADANIA | 91 |
Rozdział 3. METODYCZNA KONCEPCJA POSTĘPOWANIA BADAWCZEGO | 93 |
3.1. Podejście holistyczne w konstruowaniu modelu tercji organizacji | 93 |
3.2. Model tercji innowacji projektowej w badaniu dojrzałości projektowej – epistemologia badania | 102 |
Rozdział 4. PREZENTACJA I ANALIZA WYNIKÓW BADAŃ EMPIRYCZNYCH | 115 |
4.1. Charakterystyka krajowego rynku przemysłu odzieżowego | 115 |
4.2. Analiza i ocena wyników badań wybranych polskich przedsiębiorstw branży odzieżowej | 129 |
ZAKOŃCZENIE | 180 |
BIBLIOGRAFIA | 183 |
SPIS RYSUNKÓW, TABEL I TABLIC | 195 |