Nowoczesna kosmetologia. Tom 1

Detoksykacja, dieta, ruch

1 opinia

Format:

epub, mobi, ibuk

DODAJ DO ABONAMENTU

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

29,93  39,90

Format: epub, mobi

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

6,15

Wypożycz na 24h i opłać sms-em

29,9339,90

cena zawiera podatek VAT

ZAPŁAĆ SMS-EM

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 19,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

W jaki sposób pielęgnować urodę, aby równocześnie skutecznie dbać o zdrowie i dobre samopoczucie? Jak osiągnąć pożądany i długotrwały efekt kosmetyczny?


Naukowo potwierdzone odpowiedzi na te i inne pytania znajdziesz w dwutomowym kompendium nowoczesnej kosmetologii, stworzonym dla kosmetyczek, studentów kosmetologii i wszystkich zainteresowanych zdrowym stylem życia i pięknym wyglądem.


W tomie 1 (detoksykacja, dieta, ruch) opisano:
- sposoby oczyszczania organizmu z toksyn,
- naturalne detoksykanty,
- rodzaje diet i ich wpływ na organizm,
- niezbędne, szkodliwe i kontrowersyjne składniki diety,
- znaczenie ruchu w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu,
- typy masażu.


Polecamy również tom 2 (kosmetyki, zabiegi, suplementy).


Liczba stron424
WydawcaWydawnictwo Naukowe PWN
ISBN-13978-83-01-19130-6
Numer wydania1
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyRavelo Sp. z o.o.

INNE EBOOKI AUTORA

Ciekawe propozycje

Spis treści

[]. Detoksykacja    1
  1.1. Podział detoksykantów    4
  1.2. Detoksykacja jelit    5
  1.3. Detoksykacja nerek i skóry    9
  1.3.1. Zioła    10
  1.3.2. Owoce    15
  1.3.3. Warzywa    16
  1.4. Detoksykacja wątroby    16
  1.5. Detoksykacja ogólna organizmu    22
  1.5.1. Rośliny z Indii i Azji    23
  1.5.2. Rośliny andyjskie i amazońskie    23
  1.5.3. Rośliny Ameryki Środkowej i Północnej    27
  1.5.4. Rośliny europejskie    27
  1.6. Hydrokolonoterapia    32
  1.7. Błonnik    35
  1.8. Głodówka    43
  1.8.1. Cytrynowa kuracja oczyszczająca    45
  1.9. Detoksykacja poetanolowa    46
  1.9.1. Kudzu    47
  Literatura uzupełniająca    48
  2. Dieta i ruch    50
  2.1. Ewolucyjne podejście do diety    52
  2.1.1. Dieta enzymatyczna    57
  2.2. Typy diet    59
  2.3. Zapotrzebowanie kaloryczne    62
  2.4. Kontrola masy ciała (BMI i BSI)    63
  2.5. Indeks glikemiczny    65
  2.6. Zmiana diety    65
  2.7. Badania laboratoryjne    66
  2.8. Ranking diet    71
  2.9. Diety egzotyczne    89
  2.9.1. Dieta chińska pięciu przemian    89
  2.9.2. Dieta indyjska    91
  2.9.3. Dieta ajurwedyjska    94
  2.9.4. Dieta wedyjska    96
  2.9.5. Dieta Hunza i doświadczenie McCarrisona    97
  2.9.6. Dieta koszerna    99
  2.10. Diety kosmetyczne    99
  2.10.1. Dieta antydepresyjna    101
  2.10.2. Dieta dermalna    102
  2.10.3. Dieta detoksykująca    103
  2.10.4. Dieta przeciwstarzeniowa    106
  2.10.5. Dieta komplementarna    119
  2.11. Fakty i mity dietetyki    128
  2.12. Niezbędne składniki diety    132
  2.12.1. Białka    133
  2.12.2. Tłuszcze    202
  2.12.3. Węglowodany    222
  2.13. Szkodliwe składniki diety    257
  2.13.1. Parametry toksyczności    259
  2.13.2. Antybiotyki    260
  2.13.3. Dioksyny i ich kongenery    262
  2.13.4. Glutaminiany    263
  2.13.5. Hormony    264
  2.13.6. Neuroleptyki    265
  2.13.7. Neurohormony stresu    266
  2.13.8. Pestycydy    267
  2.13.9. Glukozynolany    269
  2.13.10. Substancje antyodżywcze    269
  2.13.11. Toksyczne pierwiastki metaliczne    276
  2.14. Przyprawy    279
  2.14.1. Przyprawy i ewolucja    282
  2.14.2. Przyprawy i kosmetologia    283
  2.14.3. Przyprawy europejskie i orientalne    284
  2.14.4. Sól    322
  2.15. Kontrowersyjne składniki diety    327
  2.15.1. Betel    328
  2.15.2. Etanol    329
  2.15.3. Guarana    341
  2.15.4. Herbata    342
  2.15.5. Kakao    347
  2.15.6. Kawa    350
  2.15.7. Tytoń    353
  2.15.8. Yerba mate    357
  2.16. Ruch    362
  2.16.1. Pozytywny wpływ ruchu na organizm    362
  2.16.2. Negatywny wpływ ruchu na organizm    366
  2.16.3. Masaż    368
  2.16.4. System tybetański – ćwiczenia + dieta    375
  Literatura uzupełniająca    378
  Wykaz skrótów    381
  Skorowidz    387
  Źródła ilustracji na wkładce    400
RozwińZwiń
W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia