POLECAMY
-24%
Wydawca:
Format:
Przedmiotem książki są problemy związane z handlem detalicznym żywnością ekologiczną. W szczególności zostały omówione podstawowe kanały detalicznej dystrybucji ekoproduktów, czynniki warunkujące poprawę dostępności i wzrost asortymentu żywności ekologicznej,
Rok wydania | 2014 |
---|---|
Liczba stron | 175 |
Kategoria | Edukacja |
Wydawca | Difin |
ISBN-13 | 978-83-7930-332-8 |
Język publikacji | polski |
Informacja o sprzedawcy | ePWN sp. z o.o. |
POLECAMY
Ciekawe propozycje
Spis treści
Wstęp | |
Rozdział 1. Znaczenie rolnictwa ekologicznego | |
1.1. Istota i korzyści rolnictwa ekologicznego | |
1.3. Rolnictwo ekologiczne jako element polityki rolnej | |
1.4. Aktualny stan rolnictwa ekologicznego na świecie | |
1.5. Rynek żywności ekologicznej | |
Rozdział 2. Uwarunkowania rolnictwa ekologicznego w Polsce | |
2.1. Przesłanki przyrodnicze, ekonomiczne i społeczne rozwoju rolnictwa ekologicznego | |
2.2. Regulacje prawne ekologicznych metod produkcji | |
2.3. Instrumenty wsparcia gospodarstw ekologicznych | |
2.4. Zmiany ilościowe w rolnictwie ekologicznym | |
Rozdział 3. Handel detaliczny żywnością ekologiczną | |
3.1. Specyficzne cechy dystrybucji i handlu żywnością ekologiczną | |
3.2. Organizacja sprzedaży żywności ekologicznej w placówkach handlowych | |
3.3. Poziom i zróżnicowanie oferty asortymentowej | |
3.4. Związki handlu detalicznego ekożywnością z dostawcami | |
3.5. Wybrane instrumenty marketingu | |
3.6. Polityka cenowa | |
3.7. Perspektywy rozwoju handlu detalicznego i rynku żywności ekologicznej | |
Zakończenie | |
Literatura | |