Uwarunkowania handlu detalicznego żywnością ekologiczną

-24%

Uwarunkowania handlu detalicznego żywnością ekologiczną

1 opinia

Wydawca:

Difin

Format:

pdf

RODZAJ DOSTĘPU

26,60  35,00

Format: pdf

Cena początkowa: 35,00 zł (-24%)

Najniższa cena z 30 dni: 22,40 zł  


26,60

w tym VAT

Przedmiotem książki są problemy związane z handlem detalicznym żywnością ekologiczną. W szczególności zostały omówione podstawowe kanały detalicznej dystrybucji ekoproduktów, czynniki warunkujące poprawę dostępności i wzrost asortymentu żywności ekologicznej,


Rok wydania2014
Liczba stron175
KategoriaEdukacja
WydawcaDifin
ISBN-13978-83-7930-332-8
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

  

Wstęp

  

Rozdział 1. Znaczenie rolnictwa ekologicznego

  

1.1. Istota i korzyści rolnictwa ekologicznego

  

1.3. Rolnictwo ekologiczne jako element polityki rolnej

  

1.4. Aktualny stan rolnictwa ekologicznego na świecie

  

1.5. Rynek żywności ekologicznej

  

Rozdział 2. Uwarunkowania rolnictwa ekologicznego w Polsce

  

2.1. Przesłanki przyrodnicze, ekonomiczne i społeczne rozwoju rolnictwa ekologicznego

  

2.2. Regulacje prawne ekologicznych metod produkcji

  

2.3. Instrumenty wsparcia gospodarstw ekologicznych

  

2.4. Zmiany ilościowe w rolnictwie ekologicznym

  

Rozdział 3. Handel detaliczny żywnością ekologiczną

  

3.1. Specyficzne cechy dystrybucji i handlu żywnością ekologiczną

  

3.2. Organizacja sprzedaży żywności ekologicznej w placówkach handlowych

  

3.3. Poziom i zróżnicowanie oferty asortymentowej

  

3.4. Związki handlu detalicznego ekożywnością z dostawcami

  

3.5. Wybrane instrumenty marketingu

  

3.6. Polityka cenowa

  

3.7. Perspektywy rozwoju handlu detalicznego i rynku żywności ekologicznej

  

Zakończenie

  

Literatura

RozwińZwiń