Tworzenie wartości dla klienta z perspektywy konsumentów i przedsiębiorstw

-30%

Tworzenie wartości dla klienta z perspektywy konsumentów i przedsiębiorstw

1 opinia

Wydawca:

PWE

Format:

pdf, ibuk

DODAJ DO ABONAMENTU

WYBIERZ RODZAJ DOSTĘPU

33,53  47,90

Format: pdf

 

Dostęp online przez myIBUK

WYBIERZ DŁUGOŚĆ DOSTĘPU

6,15

Wypożycz na 24h i opłać sms-em

33,5347,90

cena zawiera podatek VAT

ZAPŁAĆ SMS-EM

TA KSIĄŻKA JEST W ABONAMENCIE

Już od 19,90 zł miesięcznie za 5 ebooków!

WYBIERZ SWÓJ ABONAMENT

Książka obejmuje wiedzę o tworzeniu, komunikowaniu i dostarczaniu wartości dla klienta, pokazaną zarówno od strony przedsiębiorstwa, jak i klienta. Autorzy przedstawili:


•istotę wartości i jej postrzeganie z perspektywy rynku międzynarodowego;
•tworzenie wartości dla klienta z punktu widzenia przedsiębiorstw międzynarodowych;
•wartość i system zarządzania wartością dla klienta w świetle badań;
•opinie konsumentów o działalności marketingowej polskich i międzynarodowych przedsiębiorstw;
•kreowanie i zarządzanie wartością na rynku mebli dla klientów instytucjonalnych;
•wartość dla pacjenta na rynku farmaceutycznym;
•wartość na rynku produktów kosmetycznych;
•wartość na rynku produktów żywnościowych.


Książka jest przeznaczona dla specjalistów w dziedzinie: marketingu, handlu międzynarodowego, zarządzania, może też być przydatna dla studentów kierunków ekonomicznych.


Liczba stron240
WydawcaPWE
ISBN-13978-83-208-2168-0
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyRavelo Sp. z o.o.

EBOOKI WYDAWCY

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Wstęp
  
  
  
  1. Wartość — jej istota i postrzeganie z perspektywy rynku międzynarodowego
  1.1. Koncepcja marketingu — zmiana paradygmatu
  1.2. Istota i znaczenie wartości w ofercie przedsiębiorstwa
  1.3. Proces zakupu a wartość dla klienta
  1.4. Sposoby tworzenia wartości dla konsumenta
  1.5. Obszary kreowania wartości dla klienta
  1.6. Wartość dla klienta a elementy marketingu
  1.7. Sposoby dodawania wartości dla klienta
  
  
  
  2. Tworzenie wartości dla klienta z perspektywy przedsiębiorstw międzynarodowych
  2.1. Strategie przedsiębiorstw międzynarodowych — pomiędzy standaryzacją, adaptacją a zachowaniami izomorficznymi
  2.2. Charakterystyka rynku goszczącego a kształt systemu zarządzania wartością dla klienta
  2.3. Wewnętrzne cechy korporacji międzynarodowych wpływające na stopień standaryzacji/adaptacji CVM
  
  
  
  3. Zakres, przedmiot i metodyka badań pierwotnych dotyczących zarządzania wartością dla klienta
  3.1. Cele, przedmiot i zakres badań
  3.2. Zastosowane metody i narzędzia badawcze
  3.3. Charakterystyka badanych podmiotów
  3.3.1. Konsumenci
  3.3.2. Podmioty uczestniczące w ankiecie internetowej
  
  
  
  4. Postrzeganie wartości i systemu zarządzania wartością dla klienta przez polskich odbiorców — wyniki badań
  4.1. Postrzeganie wartości przez polskiego klienta — wyniki badań ankietowych
  4.1.1. Postrzeganie wartości przez kobiety i mężczyzn
  4.1.2. Postrzeganie wartości przez konsumentów w różnym wieku
  4.1.3. Postrzeganie wartości a wykształcenie konsumentów
  4.2. Ocena klientów dotycząca współpracy z przedsiębiorstwami i wpływu działań marketingowych na wartość
  4.2.1. Ocena wpływu działalności marketingowej na wartość przez kobiety i mężczyzn
  4.2.2. Ocena wpływu działalności marketingowej na wartość przez różne grupy wiekowe
  4.2.3. Ocena wpływu działalności marketingowej a wykształcenie respondentów
  
  
  
  5. Opinie konsumentów na temat działalności marketingowej przedsiębiorstw polskich i międzynarodowych
  5.1. Kto lepiej tworzy i oferuje wartość dla klienta — wyniki badań
  5.1.1. Opinie kobiet i mężczyzn na temat tworzenia wartości w przedsiębiorstwach polskich i międzynarodowych
  5.1.2. Tworzenie wartości w przedsiębiorstwach polskich i międzynarodowych w opiniach osób w różnym wieku
  5.1.3. Opinie na temat tworzenia wartości w przedsiębiorstwach polskich i międzynarodowych — podział ze względu na wykształcenie
  5.2. Opinie konsumentów na temat współpracy z przedsiębiorstwami w kreowaniu dla nich wartości
  
  
  
  6. Czym jest wartość i jak jest tworzona — wyniki badań przedsiębiorstw
  6.1. Czym jest wartość — opinie przedsiębiorstw
  6.2. Sposób obsługi klienta i charakter gromadzonych o nim informacji — wyniki badań
  6.3. Procedura kreacji i oceny tworzonej wartości dla klienta w przedsiębiorstwach — wyniki badań
  6.4. Pożądane zmiany w polityce marketingowej — opinie przedsiębiorstw
  
  
  
  7. CVM a charakterystyka klientów i branż ankietowanych przedsiębiorstw
  7.1. Jacy są i czego oczekują nasi klienci — opinie ankietowanych przedsiębiorstw
  7. 2. Charakter konkurencji w opinii badanych przedsiębiorstw — wybrane aspekty
  7.2.1. Występowanie nieuczciwej konkurencji w opinii badanych przedsiębiorstw
  7.2.2. Podmioty stosujące nieuczciwą konkurencję w opinii ankietowanych
  7.2.3. Charakter nieuczciwej konkurencji według ankietowanych podmiotów
  7.2.4. Podejście do klientów zagranicznych w opinii ankietowanych podmiotów
  
  
  
  8. Kreowanie i zarządzanie wartością na rynku mebli w sferze B2B
  8.1. Cechy rynku instytucjonalnego
  8.2. Różnorodność powiązań a wartość na rynku instytucjonalnym
  8.3. Wartość tworzona przez przedstawicieli handlowych
  8.4. Wartość dla segmentu i wartość indywidualizowana
  8.5. Proces decyzyjny na rynku instytucjonalnym a wartość
  8.6. Relacje sposobem tworzenia wartości
  8.7. Dostarczanie wartości
  8.8. Zaufanie jako wartość na rynku B2B
  
  
  
  9. Wartość dla pacjenta na rynku farmaceutycznym
  9.1. Cechy szczególne rynku farmaceutycznego
  9.2. Wartość w ofercie producentów oraz hurtowni farmaceutycznych
  9.3. Tworzenie, komunikowanie i dostarczanie wartości dla pacjenta na poziomie aptek
  9.4. Wartość z perspektywy macierzy Ansoffa
  9.5. Opieka farmaceutyczna formą wartości dla pacjenta
  9.6. Potrzeby pacjentów a oferowanie wartości
  9.7. Wartość tworzona we wnętrzu apteki i w kontaktach z pacjentem
  
  
  
  10. Wartość na rynku produktów kosmetycznych
  10.1. Makrotrendy zachowań konsumentów a wartość
  10.2. Wartość w kanałach dystrybucji produktów kosmetycznych
  10.3. Szanse i bariery w aktywności konsumentów — substytucja kosmetyków
  10.4. Wartość wzmacniana oddziaływaniem na zmysły
  10.5. Przełamywanie schematów źródłem wartości
  10.6. Szkolenia elementem tworzenia wartości
  10.7. Wartość w przekroju elementów marketingu
  
  
  
  11. Wartość na rynku produktów żywnościowych
  11.1. Wydatki na żywność — kierunki rozwoju
  11.2. Bariery w strategiach wchodzenia na nowe rynki z produktami żywnościowymi
  11.3. Opakowanie a wartość produktów żywnościowych
  11.4. Komunikowanie wartości na rynku żywności
  11.4.1. Reklama w komunikowaniu wartości
  11.4.2. Promocja sprzedaży a wartość
  11.4.3. Promocja wartości za pomocą pozostałych narzędzi
  
  
  
  Podsumowanie
  
  
  
  Bibliografia
RozwińZwiń
W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Regulaminie.

Nie pokazuj więcej tego powiadomienia