Gotowanie na parze. Zdrowa dieta. Porady lekarza rodzinnego

1 opinia

Format:

pdf

RODZAJ DOSTĘPU

2,40  3,00

Format: pdf

Cena początkowa: 3,00 zł (-20%)

Najniższa cena z 30 dni: 2,16 zł  


2,40

w tym VAT

Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze, zasad zdrowego odżywiania, diety osób starszych, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery. Znajdziesz tu instrukcje, jak krok po kroku przygotować na parze m.in. risotto z dynią, klopsiki cielęce z imbirem, indyka z fasolką szparagową, łososia z sosem jogurtowym, szparagi z szynką parmeńską i kurczaka z surówką.


Rok wydania2019
KategoriaPoradniki
WydawcaLITERAT HENRYK PŁONCZYŃSKI
ISBN-13978-83-7898-474-0
Język publikacjipolski
Informacja o sprzedawcyePWN sp. z o.o.

Ciekawe propozycje

Spis treści

  Zdrowe odżywianie    1
  Piramida zdrowia    2
  Diety    4
  Dieta śródziemnomorska    4
  Dieta South Beach    5
  Żywienie osób starszych    6
  Zasady ogólne    6
  Żywienie osób cierpiących na chorobę Alzheimera    8
  Żywienie osób cierpiących na chorobę Parkinsona    9
  Gotowanie na parze    10
  Zasady ogólne    10
  Sprzęt    11
  Przepisy    12
  1. Indyk z marchewką    12
  2. Zupa dyniowa z kurczakiem    13
  3. Warzywa z soczewicą    14
  4. Risotto z dynią    15
  5. Gulasz warzywny    16
  6. Indyk z pieczarkami i ryżem    17
  7. Kurczak ze szpinakiem i mango    18
  8. Indyk z fasolką szparagową    19
  9. Kurczak z surówką    20
  10. Szparagi z szynką parmeńską    21
  11. Ryż z wołowiną    22
  12. Klopsiki cielęce z imbirem    23
  13. Gołąbki wołowe z ziemniakami    24
  14. Sandacz z melonem i szparagami    25
  15. Łosoś z sosem jogurtowym    26
  16. Pstrąg na niebiesko z sałatą    27
  17. Flądra z kalafiorem    28
  18. Morszczuk z koprem włoskim    29
  19. Tuńczyk z kaparami    30
  20. Dorsz z warzywami    31
  21. Sosy
  Sos winegret    32
  Sos holenderski    32
  Sos pomidorowy    32
RozwińZwiń